вівторок, 02 жовтня 2012 13:18

Грищенко: Україна готова до критичного діалогу з Америкою

Грищенко: Україна готова до критичного діалогу з Америкою
Костянтин Грищенко: Україна готова до "критичного діалогу" з США. Фото: svit24.net

Проблемні питання відомі і розглядати їх можна, активно роз'яснюючи ситуацію в Україні.

Про це сьогодні в ході ХІ Ради керівників закордонних дипломатичних установ України заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, пише ЛIГАБiзнесIнформ.

За його словами, стратегічне партнерство зі Сполученими Штатами Америки є ключовою складовою зовнішньої політики України.

"З'явилися нові підстави говорити про їх стратегічний характер. Рішення відмовитися від високозбагаченого урану в обмін на фінансування технологічних досліджень було вигідним не лише нам - воно стало важливим елементом реалізації ініціатив США в напрямку нерозповсюдження", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв у Страсбургу вказав на проблеми Ради Європи

Що стосується політичного виміру українсько-американських відносин, Грищенко підкреслив, що Україна готова до критичного діалогу.

"Проблемні питання відомі. Розглядати їх можливо в тому числі шляхом більш активного роз'яснення ситуації в Україні та логіки наших внутрішніх рішень. І це завдання кожного з посольств. Тим більше, що це логіка держави, готового неухильно дотримуватися вимог не тільки національної, а й європейської законодавчої системи ", - сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США вимагає звільнити Юлію Тимошенко

Нагадаємо, раніше Сенат США схвалив резолюцію щодо ситуації в Україні та закликав відійти від тієї лінії тиску на українських опозиціонерів, яка зараз є в країні.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко: Україна готова до критичного діалогу з Америкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути