вівторок, 05 листопада 2013 17:21

Гриценко викрив у "Батьківщині" сімох "непокірних" депутатів

Народний депутат Анатолій Гриценко звинувачує сімох депутатів з "Батьківщини" у голосуванні з владою всупереч рішенню фракції.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Гриценко зауважив, що під час голосування законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Аграрного фонду №2916-д "семеро депутатів Батьківщини, всупереч учорашньому рішенню фракції, синхронно з владою проголосували "за"". І все ж, він зазначив, що для прийняття його за основу на засіданні Верховній Раді у вівторок не вистачило голосів. Проти цього законопроекту голосували фракції УДАР та "Свобода".  Фракція "Батьківщина" дала 7 голосів - "за" і 37 "проти".

"Аваков, Головко, Денісова, Дзензерський, Зубко, Княжицький, Лунченко", - Гриценко назвав прізвища цих 7 депутатів.

Автор: Фото: Фейсбук
 
"Принагідно нагадаю, що учора фракція одноголосно підтримала мою пропозицію: тих, хто не ходить на засідання ВР, або ходить, але голосує всупереч рішенням фракції - виключати зі складу фракції без жодних додаткових попереджень. Не знаю, яке рішення фракція прийме завтра щодо цієї "сімки", але розмова має бути серйозною, а рішення фракції - відповідальним", - додав він.

Після цього у коментарях до його повідомлення нардеп Арсен Аваков на звинувачення відповів, що вчора голосування експертної ради фракції підтримало законопроект 2916д, допрацьований депутатом Апостолом.

Автор: Фото: Фейсбук
 
Водночас інший нардеп Микола Княжицький, якого теж звинуватив Гриценко, відповів, що "після негативного рішення фракції наш колега Апостол вніс сім поправок. Вчора експертний комітет фракції рекомендував підтримати законопроект за основу і фракція це рішення затвердила.Тому у рекомендаціях по голосуванню стоїть мінус за старий проект і плюс за новий. Ми виконали чесно рішення. Так що не спекулюйте нечесно".

Автор: Фото: Фейсбук
 
Зрештою Гриценко вніс вніс "корективи" у свої звинувачення.

"Перше - шановні депутати забули, чим учора завершилася фракція і чому вона завершилася так рано? Тоді нагадаю: було чітко вирішено, що фракція цього тижня і надалі, доки не буде прийнято рішення щодо Тимошенко - взагалі не голосує за проекти КМ, ПР чи КПУ, крім європейських та соціальних. Друге - Турчинов прямо перед голосуванням у залі чітко й голосно нагадав депутатам: не підтримуємо, голосуємо "проти". Третє - по ходу власне голосування було видно на табло, як у трьох опозиційних фракціях висвічуються не зелені (за), а лише жовті (утримався) та червоні (проти) кольори, і лише провладний сектор покривався зеленим кольором. Теж не помітили? Я в це не вірю. Четверте - по ходу голосування, коли оті семеро натискали на кнопки "за", члени нашої фракції гнівно-здивовано повертали свої голови у сектор "сімки" й голосно реагували, мовляв, що ви робите, хлопці?! Теж не помітили? Неправда, все це робилося свідомо", - написав він.

"П"яте - під час обговорення цього лобістського проекту з трибуни парламенту виступив представник фракції Іван Кириленко - він пояснив, чому за цей проект фракція не голосуватиме. А ще Віктор Пинзеник, на завершення, навів аргументи УДАРу, чому не можна підтримувати цей проект", - додав він.

Автор: Фото: Фейсбук
 

Зараз ви читаєте новину «Гриценко викрив у "Батьківщині" сімох "непокірних" депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути