пʼятниця, 17 січня 2014 12:19

Гриценко вчинив по-чоловічому - політолог

Гриценко вчинив по-чоловічому - політолог
фото: lenta-ua.net

Складання мандату народного депутата Анатолієм Гриценком — сильний крок. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"На такий крок мало хто в українській політичній історії наважувався. Вакарчук свого часу чистосередечно зізнався, що політика — це не його. Адже занадто слабка у нас депутатська доля — ти ні за що не відповідаєш, є безліч можливостей для збагачення, вирішення якихось питань. Тому депутатство перетворилося на різновид бізнесу. Саме тому депутати і від влади, і від опозиції чіпляються за депутатський мандат", - зауважив експерт.

На його думку, крок Гриценка — відповідальний.

"Не згоден з чимось — поклади мандат. Добре, що Гриценко робить такий прецедент. По-чоловічому вчинив правильно. Бо зараз виникла недовіра між Майданом та опозиційними лідерами. Саме тому, що опозиціонери захищені мандатами і недоторкані, а проти людей продовжуються репресії. Саме тому той, хто відмовляється від депутатського захисту — відновлює довіру", - наголосив Золотарьов.

За його словами, інші опозиціонери мають зрозуміти, що після вчорашніх голосувань більше Верховної Ради немає.

"Фактично парламент порушив базові громадянські права. Це ставить його поза законом. За кілька хвилин імплементували низку законодавств Російської Федерації, що було зроблено там за два роки. Тому опозиції потрібно змінити загальні політичні гасла. Сказати: ми відмовляємося від питань, які нас роз'єднують. Головне — відсунути кримінальний режим від влади. Мають оголосити єдиного кандидата в президенти, формувати паралельні структури та програму змін в країні. Люди мають розуміти, де точки сили. І от ці точки опозиція має показати", - додав політолог.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат Анатолій Гриценко подав заяву про складання депутатських повноважень спікеру Володимиру Рибаку. Заявив: "Я обирався до парламенту України, а не Північної Кореї. Працювати у Верховній Раді, яка своїми законами порушує базові конституційні права 45 мільйонів громадян і замість зміцнення демократії та верховенства права перетворює Українську державу на диктатуру, – я не можу".

Зараз ви читаєте новину «Гриценко вчинив по-чоловічому - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути