вівторок, 23 березня 2010 21:28

Гриценко проти "побрякушки" Ющенка для Бандери

Гриценко проти "побрякушки" Ющенка для Бандери

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко вважає, що підстав відміняти указ Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері Героя України немає.

Про це "нунсівець" заявив сьогодні під час прес-конференції у Тернополі.

"Можна оцінювати, чому Ющенко видав такий указ не у 2005-му, а у 2010 році, між першим і другим туром президентських виборів. Але це вже питання "за дужками". Юридичних підстав відміняти цей указ немає. Так само, як не було юридичних підстав його видавати. Бо звання Героя України згідно з положенням про цю відзнаку видається тим людям, які живі і живуть в Україні зараз", - розповів нардеп.

За словами політика, підставами для відміни цього звання є зловживання та порушення закону людиною, яка його отримала.

"Можна піти цим шляхом і зробити Героями України і Богдана Хмельницького, і ще з десяток гетьманів та письменників, які жили 300-500 років тому. Чи було б це правильним? Чи уповноважений керівник держави давати таку модернізовану оцінку?", - запитав Гриценко.

"Нунсівець" сумнівається, чи хотіли би ці люди, якби були живі, отримати цю нагороду з рук Ющенка або Януковича.

"Цю відзнаку паралельно дають трьом представником "Нашої Ряби", незрозумілим якимось бізнесменам. Чи хотіли би Бандера і Шухевич стояти з Григорієм Омельченком, Володимиром Литвином, Юрієм Бойко з "РосУкрЕнерго"?", - зазначив він.

На думку нардепа, історичні постаті мають карбуватися у книжках, фільмах, назвах вулиць, у свідомості людей, а не "у побрякушках", навіть найвищих.

"Мені здається, що ці побрякушки, видані між першим і другим туром, або ще й скасовані потім, принижували би постаті цих людей", - додав Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко проти "побрякушки" Ющенка для Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути