вівторок, 19 червня 2012 23:30

Гриценко і Катеринчук отримають прохідні місця у списку "Батьківщини" - політолог

Гриценко і Катеринчук отримають прохідні місця у списку "Батьківщини" - політолог
Фото: vsiknygy.net.ua

Народні депутати Анатолій Гриценко і Микола Катеринчук прагнуть приєднатися до "Батьківщини", бо їхні партії не мають шансів пройти до Верховної Ради.

Таку думку висловив у коментарі для Gazeta.ua керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко

"Катеринчук і Гриценко — непрості політики. На минулих президентських виборах Гриценко грався із слоганом "Перший непрохідний", а не мерських у Києві Катеринчук забавлявся гаслом "Соромно за мера". Обидва вони розбудовували свої партії і мали приціл на парламентські перегони. Репетиції для обох виявилися невдалими, тому тепер треба приєднуватися до потужнішої сили, бо їхні партії не мають шансів пройти до парламенту".

На думку фахівця, обидва політики стануть у пригоді для об'єднаної опозиції.

"Катеринчук і Гриценко — перевірені опозиційні бійці, які не стали "тушками", не співпрацювали з цією владою, тому додадуть стануть у пригоді для об'єднаної опозиції.. Я переконаний, що взамін вони отримають місця у прохідній частині "Батьківщини" та контроль над своїми територіями. Напевне, Катеринчук керуватиме виборчим штабом на Вінниччині. Призначать ділянку відповідальності і Гриценку".

За словами політолога, Анатолій Гриценко передбачав інший варіант — об'єднання з Віталієм Кличком.

"Але він побачив, що у партії Кличка його позиції будуть мінімальними, стати сірим кардиналом, ляльководом чи начальником виборчого штабу йому не світить, - зазначає Бондаренко. - Тоді йому залишилося особисто йти на барикади. Бо очолювати штаб партії — це мати доступ до ресурсів і близькість до лідера, сидіти в Києві, не мотатися по провінціях. А йти по списку — значить отримати певну ділянку роботи і відповідальність. Гриценко пропонував Кличку звільнитися від деяких кримінальних фігур з його оточення. Напевно, йшлося про групу "Хортиця", яка стала головним спонсором боїв боксера. Тепер Анатолій Степанович вийшов з цієї ситуації: мовляв, не мене не допустили до важелів, а я сам відмовився".

Як повідомлялося, до об'єднаної опозиції можуть приєднатися "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка і Європейська партія Миколи Катеринчука. Лідери цих політичних сил ведуть переговори з керівництвом "Батьківщини" про участь у виборах зі її списком.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко і Катеринчук отримають прохідні місця у списку "Батьківщини" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути