середа, 25 січня 2012 09:32

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Гриценко бачить, що "Батьківщина" за свого лідера не дуже сильно бореться

Гриценко бачить, що "Батьківщина" за свого лідера не дуже сильно бореться

Анатолій Гриценко вважає, що "Батьківщина" могла б і серйозніше поборитися за свого лідера, аби визволити її із в'язниці. Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

Говорячи про те, чому в тексті "Акту Злуки" опозиції, який підписали 22 січня, немає прописаних механізмів визволення Юлії Тимошенко, він наголосив:

"Минулого року організовували більше 10 партій цю акцію і була можливість текст погодити. Цього року це робили фактично три політичні сили в рамках Комітету опору диктатурі (КОД): "Свобода", "Батьківщина" і "Фронт Змін". І вони підготували такий текст, який повважали за потрібне. Я думаю, що у Тимошенко є підстави відчувати, що певним чином, якщо не забули про неї, то не дуже сильно борються для того, щоб її витягнути із тюрми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог пояснив, чому Тимошенко "не світить" 12 років

"Все-таки партія в півмільйона, яку вона створила за 10 років, могла б серйозно поборотися за свого лідера, якщо вона вважає, що Тимошенко перебуває за гратами незаконно. Але бачимо кілька сот людей, або кілька десятків людей під колонією. Тому влада розуміє: можна робити що хочеш. Поки люди будуть сидіти у своїй "хаті зкраю", доти буде так", - додав лідер "Громадянської позиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція мала висунути владі ультиматум щодо звільнення Тимошенко - Безсмертний

На його думку, у суспільстві врешті-решт має створитися партія громадян: "Люди, які відчувають себе не населенням покірним, яке виживає, а люди, які мають розправити плечі, знати свої права, вміти їх захищати і робити це разом з опорою на осередки громадянського суспільства".

"Коли ми вийдемо з "хати зкраю" всі, або більша маса, тоді будь-якій владі, незалежно від прізвищ, буде важко і вони не  будуть дозволяти собі так по-хамськи діяти", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожем'якін сподівається, що міжнародна спільнота допоможе звільнити Тимошенко

Відповідаючи на запитання, чи можна вважати акції на День Соборності показником того, що люди таки вийшли на вулицю за свою ідею, Гриценко сказав:

"Це був важливий символ єдності, як минулого так і цього року. Різні партії, різні прапори, але одна ідея: сильна країна, об'єднана країна, яку об'єднують і проблеми, незалежно схід чи захід, і шляхи їх вирішення. Яку вже об'єднує відторгнення, а часом і ненависть до цієї влади. Я був у Донецьку і скажу відверто — відторгнення цієї влади набагато більше, ніж в Галичині чи на Буковичні. Бо там сприймається через призму особистого: ми ж свого обрали, так дивись, що вони із нами творять. Для Януковича буде дуже великим сюрпризом голосування на парламентських виборах в його рідних регіонах. Там Партія регіонів точно пролетить".

Зараз ви читаєте новину «Гриценко бачить, що "Батьківщина" за свого лідера не дуже сильно бореться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути