четвер, 23 червня 2016 12:41

ГПУ взялась за сепаратистів Поклонську і Аксьонова (оновлено)

ГПУ взялась за сепаратистів Поклонську і Аксьонова (оновлено)
uapress.info

Генеральна прокуратура викликала на допит так званого прокурора Криму Наталію Поклонську та главу окупаційного уряду Криму Сергія Аксьонова.

Повістки опубліковані в газеті "Урядовий кур'єр".

Допит відбудеться 29 червня.

"Звинувачення стосуються дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу. На захоплення державної влади. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Створення злочинної організації, терористичної діяльністі, захоплення державної установи. Захоплення державних або громадських будівель чи споруд. А також втручання в діяльність працівника правоохоронного органу", - йдеться у документі.

Якщо ж російські ставленики Поклонська і Аксьонов не прийдуть на допит, Генпрокуратура почне судити їх заочно, каже старший слідчий ГПУ Андрій Атаманчук.

"Якщо вони не з'являться 29-го червня, у нас є підстави для процедури заочного засудження. Ми чекаємо їх у нас, якщо вони мають сміливість, щоб відповісти за свої дії", - заявив він.

Окрім них на допит викликали також так званих: міністра внутрішніх справ Криму Сергія Абісова, екс-начальника управління СБУ в Севастополі Петра Зиму, голову Верховної Ради Криму Володимира Константинова. Так званого начальника прикордонників Криму Віктора Мельниченка, екс-віце-прем'єра Криму Рустама Темиргалієва, колишнього самопроголошеного губернатора Севастополя Олексія Чалого і начальника управління МНС Криму Сергія Шахова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор-"Няша" заявляє, що кримських татар затримують "для профілактики"

Раніше, підконтрольна Росії прокурор Поклонська заявила, що українське радіо в Криму перевірять на екстремізм.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ взялась за сепаратистів Поклонську і Аксьонова (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути