понеділок, 02 квітня 2012 15:14

ГПУ перевірить Табачника через дорогі підручники

ГПУ перевірить Табачника через дорогі підручники
Генпрокуратура організувала перевірку в Міносвіті. Фото: job-sbu.org

Генеральною прокуратурою України організовано перевірку щодо оприлюднених у ЗМІ фактів закупівлі підручників для учнів за завищеними цінами.

Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Генпрокуратурою організовано перевірку у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України щодо оприлюднених у засобах масової інформації фактів закупівлі ними підручників для учнів 1 класів за завищеними цінами.

Надано відповідне доручення Державній фінансовій інспекції України. Хід перевірки перебуває на контролі Генерального прокурора України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник закупив підручники Хорошковської, бо вони "найкращі"

Нагадаємо, нардеп Лілія Григорович направила звернення до Генпрокурора та Голови Державної фінансової інспекції України щодо неефективного використання Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України державних коштів під час друку підручників.

На думку Григорович, вартість друку низки підручників є явно завищеною. "Так, до прикладу, вартість друку одного підручника "Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. Усний курс. 1 клас" (авт. Хорошковська О. Н., Яновицька Н. І.) складає 647 грн. за екземпляр", - йшлось в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник вважає, що 647 грн. за підручник - обґрунтована ціна

Водночас, заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Святослав Серебрянський заявив, що Міносвіти заощадило, закупивши підручники з української мови для шкіл з польською мовою викладання, адже в 2009 році такі самі підручники обійшлися державі на 200 гривень дорожче.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ перевірить Табачника через дорогі підручники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути