Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2015 13:07

ГПУ протягом місяця має допитати Фірташа, Льовочкіна і Хорошковського - нардеп

ГПУ протягом місяця має допитати Фірташа, Льовочкіна і Хорошковського - нардеп
УНІАН

Группа депутатів "Народного фронту" передали заяву Віктору Шокіну з проханням допросити Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа та Валерія Хорошковського щодо частки телеканалу "Інтер".

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Розслідування доручили проводити начальнику управління з розслідування корупційних злочинів ГПУ Павлу Жебрівському.

"Це певний тест для прокуратури, всього українського суспільства, якщо буде допитаний Фірташ, Хорошковський, Льовочкін. Особами, які уповноважують на проведення даного роду операцій, буде пред'явлена суспільству інформація про те, за які кошти проводилися подібного роду угоди і покупки. Думаю, тоді Генеральна прокуратура цей тест пройде. Якщо ця справа буде замовчуватись і, так би мовити, йти в нікуди, то значить у нас олігархи залишаються при владі. У воюючій країні громадяни повинні знати, кому належать ті чи інші ЗМІ. Також скажу, що народні депутати від "Народного фронту" внесли пропозиції про те, що всі власники ЗМІ в Україні мають бути опублічени і не ховатися за офшорами. Цей законопроект внесений до порядку денного ", - сказав він.

Геращенко зазначив, що справа має бути розслідувана протягом місяця згідно КПК.

"Протягом найближчого місяця все можна встигнути зробити. Відомо, де знаходиться Фірташ, відома адреса його готелю. Хорошковський, думаю, із задоволенням розповість, як його змушували або не змушувати продавати телеканал "Інтер". Звідки були джерела коштів на цю покупку. Тому що 2,5 мільярди доларів, м'яко кажучи, на дорозі не валялися. Ми попросили допитати не тільки Льовочкіна, Фірташа і Хорошковського, а й тих осіб, яких з довіреністю уповноважували на проведення таких операцій. Думаю, там може бути багато цікавого", - розповів нардеп.

Нагадаємо, що група депутатів від "Народного фронту"  (Антон Геращенко, Дмитро Старожук, Олександр Дроздик, Сергій Драюк, Ігор Алєксєєв) подали в Генпрокуратуру звернення з проханням допитати Фірташа, Льовочкіна та Хорошковського щодо частки телеканалу "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «ГПУ протягом місяця має допитати Фірташа, Льовочкіна і Хорошковського - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути