четвер, 07 березня 2019 15:43

ГПУ проситиме Раду зняти недоторканність із нардепа Дубіля

ГПУ проситиме Раду зняти недоторканність із нардепа Дубіля
На попередній допит Дубіль не прийшов. Фото: facebook.com

Найближчим часом Генеральна прокуратура внесе до Верховної Ради подання про зняття недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Батьківщини" Валерія Дубіля.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу 7 березня.

Дубіль фігурує у вдох справах. Перша - про підкуп виборців на користь кандидата у президенти Юлії Тимошенко. У цій справі ГПУ просить нардепа прийти на допит.

"Якщо народний депутат не захоче прийти і надати нам зразки свого голосу, ми їх візьмемо з відкритих джерел. Але це можливо тільки після того, як Верховна Рада дозволить нам зробити Дубіля доторканним", - сказав Луценко.

"Учора ми отримали новий епізод, у якому є підстави вважати Дубіля причетним до схеми шантажу та спроби фінансування за зняття з перегонів одного з кандидатів у президенти. Після опрацювання усіх вилучених речових доказів, після слідчих дій із фігурантами ми підемо до Верховної Ради. Коли це буде, зараз прогнозувати важко. Думаю, наступного пленарного тижня. Парламент слухає 2500 поправок до мовного закону і поки це не завершить, навряд чи перейде до розгляду іншого питання. Якщо така можливість буде, ми у той же день зареєструємо подання на притягнення до кримінальної відповідальності, зняття депутатської недоторканності народного депутата від фракції "Батьківщина" Валерія Дубіля", - повідомив генпрокурор.

Нещодавно СБУ виявила групу російських політтехнологів, які працюють у штабах "Батьківщини". Їх у 2014 році для участі у нібито волонтерській діяльності запросила Чернігівська єпархія УПЦ МП. Насправді їхнє завдання - скуповувати голоси виборців. Координатором організації виявився народний депутат Валерій Дубіль.

28 лютого ДБР чекало Дубіля на допит. Однак політик не з'явився.

7 березня стало відомо про участь Дубіля у схемі шантажу та спробі фінансування кандидата у президенти Юрія Тиммошенка за зняття його з виборчих перегонів.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ проситиме Раду зняти недоторканність із нардепа Дубіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути