вівторок, 29 грудня 2015 15:35

ГПУ оприлюднила докази проти Корбана щодо рейдерства та викрадення людей

Слідчі генпрокуратури мають документальне підтвердження деяким схемам рейдерського захоплення низки підприємств "Дніпропетровським злочинним угрупованням", до якого слідство вважає причетним Геннадія Корбана. Про це повідомляє INSIDER.

Слідчий ГПУ Микола Макєєв заявив, що дані схеми були вилучені у помешканні Корбана під час обшуку.

Він показав кілька документів, зокрема щодо підприємств СПП "Чумаки", а також "проект хлібзавод", захоплення яких розслідує генеральна прокуратура.

 

В документах ідеться про розподіл грошей деякими особами, які на думку ГПУ отримали "відкати" за допомогу у захопленні підприємств.

"Ми встановили, хто ці люди. У документах є прізвища та підписи, ми знаємо, хто отримав ці кошти, але не можемо поки що сказати", - сказав Макєєв.

Він показав документацію щодо так званого проекту "заправки", де згадане прізвище Михайла Кошляка, який зараз перебуває під вартою за звинуваченням в участі в злочинній організації.

Також журналістам показали документи щодо "проекту вагони", який на думку слідства, стосується захоплення ТОВ "Інтерлізинг Інвест", з нецільовим використанням коштів банку ЄБРР.

"Це тільки дуже маленька частина того, що ми можемо вам показати, оскільки досудове слідство триває. Але ми прийняли рішення надати публічності деяким доказам, для того, щоб сторона захисту припинила спекулювати на настроях людей", - сказав Макєєв.

У свою чергу прокурор Валерій Карпунцов заявив, що "Дніпропетровському злочинному угрупуванню" за участі Геннадія Корбана інкримінується викрадення людей, зокрема голови Дніпропетровського держкомзему Миколи Рудика.

Він продемонстрував аудіозаписи телефонних розмов "людей, схожих за голосом на Корбана та народних депутатів".

У цих розмовах Корбан начебто зізнається, що затримав Рудика 14 серпня у будівлі Дніпропетровської ОДА, а згодом його підлеглі звітують, що "привезли Рудика в Дніпропетровську ОДА в мішку".

"Я його затримав. Він тут зараз у коридорі, його не випускають. І він скаржиться на мене всій країні, включно із генпрокуратурою, що його тут затримали, і так дали, так дали", - каже голос, який приписують Корбану.

Корбан начебто розмовляє із народним депутатом Андрієм Денисенком, і також каже, що "як каже Коломойський, нехай тоді воюють самі, ми зараз відкличемо усі війська".

У розмовах фігурують прізвища народних Андрія Денисенка, Дмитра Яроша та Борислава Берези, керівництво ВО "Свобода", а також головного спонсора цієї партії – Олександра Кривецького.

У подальших записах, начебто Денисенко обговорює ситуацію, що склалася із Рудиком.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ оприлюднила докази проти Корбана щодо рейдерства та викрадення людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути