середа, 28 вересня 2011 15:04

ГПУ: голова профспілок Хара незаконно передавав держмайно своїй дочці

ГПУ: голова профспілок Хара незаконно передавав держмайно своїй дочці

Генпрокуратура виявила факти незаконної передачі майна профспілки дочки глави ФПУ Василя Хари Елліни Калюк.

Про це на брифінгу повідомив заступник генерального прокурора Віктор Занфіров, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зокрема він зазначив, що в 2004 році Хара, який на той час обіймав посаду керівника Донецького облпрофради, продав своєї дочки Елліни Калюк танцювальний майданчик разом з бібліотекою та кімнатою відпочинку санаторію "Святі гори".

Після цього Хара від імені санаторію відмовився від 2,5 гектарів землі рекреаційного призначення, яку було незаконно орендовано його дочкою строком на 25 років.

"За відсутності відповідних дозвільних документів розпочато будівництво та допущено знищення понад чотирьохсот дерев (збитків близько 160 тисяч гривень), які передавалися йому на зберігання за договором", - зазначив Занфіров.

Прокуратура порушила справу за ознаками статті 197 Кримінального кодексу - порушення обов'язків щодо охорони майна, а договір купівлі-продажу визнала недійсним.

Водночас, за інформацією прокуратури, Калюк, не зважаючи на відсутність відповідного рішення облпрофради, у серпні 2009 року стала також власником, "тобто додатково придбала ще 10 об'єктів нерухомості серед яких сторожка, каси, пожежна водойма та ін., за які не сплачено жодної копійки".

Крім цього, повідомляє ГПУ, у липні 2010 року, вже коли Хара перебував на посаді голови Федерації профспілок, Калюк за 120 тис. гривень, що еквівалентно 15 тис. дол. США, придбала у товариства "Донецьктурист" сім будівель та споруд пансіонату "Слов'яногірський", який межує із санаторієм "Святі гори".

Заступник Генпрокурора наприкінці виступу звернув увагу на те, що всі вжиті Генеральною прокуратурою заходи "спрямовані лише на захист прав членів профспілок на відпочинок та оздоровлення". "Все, що робить прокуратура, має єдину мету – зберегти існуючу мережу санаторно-курортних закладів доступних для всіх верств населення",- запевнив Занфіров.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ: голова профспілок Хара незаконно передавав держмайно своїй дочці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути