середа, 28 грудня 2016 10:50

Голова НАБУ відмовляється розслідувати політичну корупцію в Україні - нардеп

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник боїться або свідомо не хоче боротись із корупцією. Про це заявив народний депутат Віталій Купрій у Facebook.

 

"Сьогодні отримав чергову ухвалу слідчого судді про зобов'язання детективів НАБУ розслідувати черговий випадок топ-корупції в Україні. Цією ухвалою фактично визнана протиправною бездіяльність директора цього антикорупційного органу Артема Ситника, який не хоче або боїться боротись із корупцією", - пише нардеп.

Декілька днів тому я звернувся до директора НАБУ Артема Ситника із заявою про злочин голови ЦВК Михайла Охендовського, який 2014 року протиправно, із порушенням рішення суду, зареєстрував Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати. Тобто Охендовський вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою) і має бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пашинський пропонує фінансувати НАБУ грошима Януковича

Проте, незважаючи на 100% докази незаконності реєстрації кандидата, який до виборчої кампанії майже не проживав на території України (що є порушенням виборчого законодавства), пан Ситник відмовився виконати вимоги 214 статті Кримінального процесуального кодексу - щодо реєстрації злочину і початку досудового слідства впродовж 24 годин. І зрозуміло чому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник отримав на руки 99 959 гривень

Адже якщо розслідувати саме по 364 статті - зловживання владою, то тоді треба паралельно розслідувати і заяву Онищенка про те, що він сплатив президентові Порошенку хабар у розмірі 6 млн доларів через Давида Жванію. І тут краще НАБУ не висовуватись, щоб по шапці від Адміністрації не отримали. Або заводити рака за камінь, розслідуючи безперспективні справи "чорної бухгалтерії" ПР.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Голова НАБУ відмовляється розслідувати політичну корупцію в Україні - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути