пʼятниця, 09 вересня 2011 10:36

Глава УПЦ МП нагадав Януковичу, що храм - це не бізнес-центр

Глава УПЦ МП нагадав Януковичу, що храм - це не бізнес-центр

Митрополит Володимир направив листа президенту Віктору Януковичу, в якому звернув увагу глави держави на те, що храм – це не суб'єкт підприємницької діяльності, тому комунальні тарифи для церков мають бути, як для населення.

Зокрема, священник відзначив, що "влада прирівняла релігійні організації до підприємств, релігійну діяльність — до підприємницької діяльності, а духовенство і віруючих, чиїм коштом утримуються храми, — до підприємців".

"Храм – це Дім Божий, — а не суб'єкт господарської або підприємницької діяльності. Релігійна громада – це духовна родина, а не підприємство", — наголосив предстоятель УПЦ МП у листі до Януковича.

Він також зауважив, що "релігійна громада може займатися і діяльністю, але це діяльність не підприємницька, а насамперед богослужбова, просвітницька, виховна, благодійна".

"Саме від цієї діяльності тепер будуть змушені віднімати кошти релігійні громади, щоб сплачувати за суттєве подорожчання комунальних послуг. Деякі з парафій будуть змушені відмовлятися від опалення та використання електроенергії", - зауважив митрополит.

У зв'язку з цим священник закликав Януковича "зробити все можливе для того, щоб до початку опалювального сезону було відновлено справедливість, і релігійні громади сплачували комунальні послуги за тарифами для населення, а не для підприємств".

Нагадаємо, 18 серпня 2011 року набрала чинності постанова Кабінету міністрів України № 869 "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги". Поміж іншими, цей документ скасував постанову попереднього Уряду, відповідно до якої релігійні організації оплачували комунальні послуги за  тарифами, встановленими для населення.

Зараз ви читаєте новину «Глава УПЦ МП нагадав Януковичу, що храм - це не бізнес-центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути