вівторок, 01 травня 2012 17:28

Спецтема: Бойкот України

Гілларі Клінтон вразили фотографії "побитої" Тимошенко

Гілларі Клінтон вразили фотографії "побитої" Тимошенко
Гілларі Клінтон Фото: news.gazeta.kz

Сполучені Штати висловлюють серйозну стурбованість умовами лікування та утримання під вартою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. З такою заявою виступила держсекретар США Гілларі Клінтон.

"Фотографії Тимошенко, опубліковані українським уповноваженим з прав людини, викликають додаткові питання до умов її утримання під вартою, - йдеться в заяві, яка розміщена на сайті держдепартаменту. - Ми закликаємо українську владу забезпечити Тимошенко негайну медичну допомогу у належних установах".

У Вашингтоні також розраховують на те, що влада України надасть послу Сполучених Штатів в Києві можливість відвідати екс-прем'єра України, зазначила Клінтон.

У заяві також наголошується, що США як і раніше наполягають на звільненні не тільки Тимошенко, а й "інших ув'язнених членів її уряду, а також на відновленні їх громадянських і політичних прав у повному обсязі".

Юлія Тимошенко, яка відбуває 7-річне тюремне ув'язнення за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією, оголосила голодування 20 квітня після того, як, за її твердженням, під час госпіталізації її побили співробітники Качанівської колонії.

Зараз ви читаєте новину «Гілларі Клінтон вразили фотографії "побитої" Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути