середа, 07 грудня 2016 18:52

Геращенко поділилася подробицями переговорів у Мінську

Геращенко поділилася подробицями переговорів у Мінську

Керівництво окремих районів Донецької області повідомило, що готові звільнити лише 8 українців.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради й уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Ми наполягаємо на звільненні максимальної кількості заручників до новорічних свят. Сьогодні ОРДО заявили, що в них утримують 42 українців. Ми висловили пропозицію негайно передати 228 громадян (у випадках, де це дозволяє законодавство і правове поле), щодо яких вони робили запити, заради негайного звільнення цих 42 українців - героїв, цивільних і військових. І потім працювати далі з пошуку та звільнення інших", - написала вона у Facebook.

Але ОРДО готові звільнити лише 8.

"Щодо ОРЛО, то тут ще складніше, вони підтверджують наявність 6 затриманих, зате вимагають амністувати і звільнити понад 440 осіб, тому дуже важкі переговори, але повинні шукати компроміс", - додала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко викрила бензинову аферу Ради

Віце-спікер наголосила, що українська сторона готова до компромісу та гуманізму в питанні звільнення заручників, щоб розблокувати цей процес. Наприклад, на офіційне звернення ОБСЄ нещодавно змінили запобіжний захід через тяжку хворобу одному підсудному за злочини, пов'язані з конфліктом.

Ми звернулися до ОРДО з проханням так само проявити гуманізм і змінити запобіжний захід Ігореві Козловському, а також тим 5 підліткам, що їх утримують за "диверсії", щоб діти повернулися в сім'ї, які проживають у Донецьку, до речі".

"Наступний пункт, який показує "готовність" ОРДЛО виконувати свої обіцянки - відкриття КПВВ "Золоте". На минулому засіданні вони пообіцяли відкрити пункт перетину 10 грудня. Я запросила на обіцяне відкриття координатора Фріша, можливо, тоді б це прискорило процес, заблокований бойовиками з березня. Але знову відмова його відкривати, невиразні пояснення, чому знову не відкривають", - зазначила вона.

Також укотре обговорювали тему водопостачання. Тут позиція української сторони зрозуміла і єдино можлива: на сьогодні борг за спожиту воду перед крихітним скромним бюджетом Попаснянського району становить 277 млн грн. А за воду всі повинні платити, у тому числі жителі окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко поділилася подробицями переговорів у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути