вівторок, 19 серпня 2014 17:41

Гепрокуратура визначила СЄПЕК Курченка злочинною організацію

Гепрокуратура визначила СЄПЕК Курченка злочинною організацію
Фото: sergeykurchenko.com

Генеральна прокуратура визначила компанію бізнесмена Сергія Курченко ВЕТЕК як злочинну організацію.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Встановлено, що група осіб у складі кількох десятків чоловік з метою створення злочинної організації утворили групу компаній СЄПЕК, до складу якої входили суб'єкти підприємницької діяльності, фіктивні підприємства, а також нелегальний адміністративний апарат в складі ряду департаментів органів центральної виконавчої влади, які контролювали вчинення злочинів", - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що зазначена злочинна організація з 2009 р по лютий 2014 організувала і здійснила реалізацію на спеціалізованих аукціонах скрапленого газу, призначеного для потреб населення. Реалізацію проводили підконтрольним підприємствам для власних комерційних потреб за заниженими цінами, різниця такої ціни в порівнянні з ринковою вартістю склала близько 1 млрд грн. Заподіяний державі збиток від діяльності злочинної організації становить понад 3 млрд грн.

У лютому 2014 переважна більшість членів СЄПЕК виїхало за межі України, де вони ховаються від органів слідства. В даний час слідством арештовані активи - кошти, нерухоме та рухоме майно - на суму понад 2 млрд грн. Вживаються заходи до встановлення інших активів угруповання, які перебувають за кордоном.

На сьогодні слідством 4-м членам угруповання винесено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 255 (участь у злочинній організації), ст. 205 (фіктивне підприємництво), ст. ст. 191 і 364 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Всі особи, яким винесено повідомлення про підозру, зараз знаходяться в міжнародному розшуку.

Зараз ви читаєте новину «Гепрокуратура визначила СЄПЕК Курченка злочинною організацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути