вівторок, 03 січня 2017 10:26

Генпрокуратура відреагувала на зустріч Кононенка і Злочевського

Генпрокуратура відреагувала на зустріч Кононенка і Злочевського
Facebook.com/sho.vam.nado

Генеральну прокуратуру не зацікавила зустріч народного депутата з БПП Ігоря Кононенка із екс-міністром екології часів Януковича Миколою Злочевським. Справи проти екс-міністра закриті.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на відповідь ГПУ.

"Відомості, вказані у запиті, щодо можливої зустрічі народного депутата Ігоря Кононенка в ресторані у Відні із колишнім міністром екології (Злочевським. - Gazeta.ua) не стосувалися предмету розслідування кримінального правопорушення, вчиненого Злочевським. У рамках кримінальних проваджень не досліджувалися", - відповіли на запит.

Жодна інформація про те, чи відома їм суть розмови та чи допитували працівники ГПУ Кононенка після цієї зустрічі у відповіді не вказана.

Водночас у ГПУ повідомили, що розслідування по епізодах, у яких проходять компанії Злочевського, припинили.

Провадження розслідував департамент з особливо важливих справ у сфері економіки, який називають департаментом Кононенка-Грановського.

Досудове розслідування від 6 серпня 2014 року здійснювали за підозрою Злочевському у вчиненні кримінального правопорушення за незаконне збагачення особи, яка має відповідальне службове становище за підозрою головного бухгалтера ТОВ "Еско-Північ" в ухиленні від сплати податків і відмиванні коштів.

"За результатами досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні за підозрою Злочевського не встановлено порушень податкового законодавства з питань повноти та своєчасності сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб Злочевським за відповідний період, що підтверджується проведеними позаплановими документальними перевірка державної податкової інспекції в Шевченківському районі ГУ ДФС Києва", - сказано в повідомленні.

Ці висновки підтверджуються рішенням Центрального кримінального суду Великобританії від 21 січня 2015 року та висновками експерта за результатами проведення судово-економічної експертизи від 6 лютого 2015 року.

Тому 1 листопада 2016 року прокурор у провадженні виніс постанову про закриття кримінального провадження в частині про незаконне збагачення щодо Злочевського, та щодо ухиляння від податків та відмивання коштів.

У відповіді також вказується, що головний бухгалтер "Еско-північ" В. занизила податок на прибуток на понад 33 млн грн.

"Під час досудового розслідування завдані збитки у кримінальному провадженні товариством відшкодовано у повному обсязі", - повідомили в ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другу Кононенка перейшли фабрики Януковича

Ці кошти були перераховані в бюджет, а разом з ними і 15 549 920 гривень штрафу. Після цього прокуратура через суд звільнила бухгалтера від кримінальної відповідальності.

Щодо групи компаній Burisma Holdings, де Злочевський є кінцевим бенефіціаром, то у відповіді на запит зазначається, що до суду скеровані клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності щодо службових осіб цих компаній.

Причиною такого рішення стало "повне відшкодування завданих збитків".

"Загалом сума сплати до держбюджету склала 180 млн грн", - повідомили в ГПУ.

Микола Злочевський — власник найбільшої приватної газовидобувної компанії України "Бурісма". Вона про­довжує працювати. Був народним депутатом трьох скликань, міністром екології та природних ресурсів в уряді Миколи Азарова, заступником секретаря Ради нацбезпеки й оборони в часи Януковича. Його статки оцінюють у $97 млн.

16 січня торік Генпрокуратура оголосила Злочевського в розшук. Арештували $23 млн із рахунків його компанії у Великій Британії. Згодом кошти розблокували. Екс-міністра підозрювали в незаконному збагаченні. Прокуратура заявляла, що одна з фірм Злочевського ­ухилялася від сплати податків на 1 млрд грн. Суд арештував кілька десятків свердловин у п'яти областях. 13 вересня цьогоріч Печерський районний суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру припинити розшук Злочевського.

Наприкінці грудня минулого року ЗМІ опублікували фото зустрічі депутата Ігоря Кононенка із екс-міністром у Відні.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура відреагувала на зустріч Кононенка і Злочевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути