Ексклюзиви
понеділок, 04 квітня 2016 14:48

Генпрокуратура відреагувала на офшор Порошенка

Генпрокуратура відреагувала на офшор Порошенка
zn.ua

Генпрокуратура, як і Національне антикорупційне бюро, не має права вести розслідування проти президента Петра Порошенка.

Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

При цьому попередній аналіз фахівців ГПУ показав, що складу злочину в діях Порошенка при реєстрації офшору на Британських Віргінських островах не було.

"Вивчивши інформацію ЗМІ про нібито незаконну діяльність президента, органи прокуратури не побачили складу злочину", - сказав він.

Куценко попросив не вмішувати ГПУ в цю справу. Він розповів, що в Генпрокуратуру надходять звернення депутатів Верховної Ради з вимогою розібратися з опублікованої в ЗМІ інформацією і почати розслідування.

Однак стаття 111 Конституції передбачає, що розслідування щодо президента може проводити тільки тимчасова слідча комісія в складі спеціального прокурора і спеціальних слідчих. Генпрокуратура таких повноважень не має.

Згідно з рішенням Конституційного суду від 10 грудня 2003 року, по відношенню до чинного президента неможливо відкриття кримінальної справи.

Нагадаємо, Порошенко виявився в центрі скандалу після публікації розслідування на підставі даних панамського реєстратора офшорів.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура відреагувала на офшор Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути