четвер, 23 червня 2011 19:15

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Генпрокуратура хоче публічності у судовому процесі Тимошенко

Генпрокуратура хоче публічності у судовому процесі Тимошенко

Генеральна прокуратура Україна наполягає на відкритому судовому процесі щодо "газової справи" проти екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

"Наша позиція полягає в тому, що будь-які резонансні справи, якщо вони не мають грифа "секретно", по яких проходять посадові особи, повинні розглядатися у відкритому засіданні", - повідомили у відділі зі зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури в четвер.

У відомстві зазначили, що прокуратура виступає "за максимальну неупередженість, відкритість і прозорість судового процесу по даній справі".

"Ми наполягаємо на забезпеченні публічності під час судового розгляду, присутності представників ЗМІ, громадських організацій в залі суду, освітленні судового процесу відповідно до норм, виписаними в діючих законах, можливості сторін прокуратури і захисту висловлювати свою точку зору та давати обгрунтовані відповіді", - підкреслили в Генпрокуратурі.

Судовий процес над колишнім прем'єр-міністром України, лідером партії "Батьківщина" Тимошенко щодо "газової справи" починається 24 червня вранці в Печерському районному суді Києва.

Очікується, що в п'ятницю і в будівлі суду буде багатолюдно - "Батьківщина" та громадська організація "Загальновоїнська спілка України" заявили про намір проводити акцію біля суду на підтримку екс-прем'єра. У відповідь на таку заяву міліція попросила прихильників Тимошенко утриматися від будь-яких проявів насильства та інших правопорушень.

Керівництво МВС запевняє, що міліція посилить охорону громадського порядку і не допустить блокування роботи суду під час розгляду справи.

"Батьківщина" закликає громадян прийти вранці 24 червня до будівлі Печерського райсуду на мирний мітинг підтримати Тимошенко і "захистити себе, своє майбутнє і майбутнє своїх дітей".

Крім того, депутати "Батьківщини" вимагали від глави держави забезпечити гласність судового процесу - надати велике приміщення і пряму трансляцію засідання на Першому національному каналі. Проте відповіді на це звернення станом на четвер не надійшло.

Нагадаємо, у квітні поточного року Генпрокуратура порушила щодо Тимошенко кримінальну справу щодо "газових контрактів" 2009 року за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень). Згідно з інформацією Генпрокуратури, Тимошенко, перевищуючи службові повноваження при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, завдала державі збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура хоче публічності у судовому процесі Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути