пʼятниця, 11 вересня 2015 15:25

Генпрокуратура арештувала мільярдні рахунки Арбузова

Генпрокуратура арештувала мільярдні рахунки Арбузова

Компаніям, пов'язаним з екс-віце-прем'єр-міністром і колишнім головою Національного банку України Сергієм Арбузовим, належать облігації внутрішньої державної позики на суму $1 млрд і на 1,5 мільярда гривень.

Про це стало відомо в ході перевірки приналежності державних облігацій представникам колишньої політичної еліти в рамках розслідування щодо них кримінальних справ, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Генеральною прокуратурою України встановлені і арештовані рахунки компаній-нерезидентів України, афілійованих з Арбузовим С.Г., в національних банківських установах на загальну суму $49,51 млн, серед яких є облігації внутрішньої державної позики номінальною вартістю $1,021 млрд і 1,495 млрд грн", – повідомили в ГПУ.

Як пояснили в прес-службі Генпрокуратури, конфіскація арештованого майна можлива тільки після винесення обвинувального вироку в суді і вступу в силу рішення суду про конфіскацію, при цьому досудове слідство у кримінальних справах проти Арбузова триває.

У ГПУ також запевнили, що вживають заходів для перешкоджання виведенню арештованих активів з країни.

"Факти виведення з країни знайдених і заарештованих цінностей колишніх чиновників вищого рангу або таких спроб не встановлені", – підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, що  27 серпня Україна і комітет кредиторів досягли угоди про реструктуризацію частини державного боргу загальним обсягом $18 млрд. Реструктуризація передбачає повне списання $3,6 млрд, відстрочку платежів по тілу кредиту на 4 роки, а також встановлення єдиної процентної ставки за бондами на рівні 7,75%.

Водночас, за даними ЗМІ, група кредиторів, які давали короткострокові позики України, хочуть переглянути умови реструктуризації, вважаючи цю угоду невигідною.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура арештувала мільярдні рахунки Арбузова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути