середа, 06 березня 2013 20:50

Фюле заявив: Позбавлення Власенка депутатського мандата - не європейський шлях

Фюле заявив: Позбавлення Власенка депутатського мандата - не європейський шлях
Штефан Фюле Фото: mediamax.am

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляє, що позбавлення народного депутата України Сергія Власенка його мандата - це не європейський шлях і навряд чи наближає Україну до Євросоюзу.

"Позбавлення депутата свого мандата, як це було зроблено у випадку Власенка, - не європейський шлях. Чи наближає це Україну до ЄС?", - так прокоментував Фюле на своїй сторінці в Twitter останній розвиток подій в Україні, пов'язаних з позбавленням Власенка його депутатського мандата.

Як повідомлялося, 6 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка. Цим рішенням ВАСУ задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень цього парламентарія.

Позов спікера парламенту в суді аргументувався суміщенням Власенком депутатських повноважень і адвокатською діяльністю. Він виступає захисником екс-прем'єра України Юлії Тимошенко у інших кримінальних справах.

Раніше віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич заявив, що, позбавивши Сергія Власенка депутатського мандата, Київ зробив ще один крок назад від підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Фюле заявив: Позбавлення Власенка депутатського мандата - не європейський шлях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути