четвер, 29 серпня 2013 18:26

Фюле пообіцяв опозиції підняти українське питання на засіданні G20

Фюле пообіцяв опозиції підняти українське питання на засіданні G20
Фото: newsradio.com.ua

Єврокомісар із питань розширення і європолітики сусідства Штефан Фюле пообіцяв підняти українське питання на засіданні G20 у Санкт-Петербурзі.

Про це повідомив глава політради "Батьківщини" Арсеній Яценюк на прес-конференції за підсумками зустрічі Фюле із українською опозицією в Брюсселі, передає Українська правда.

"Ми вважаємо неприпустимим російський тиск на українську державу і вважаємо, що це є виклик не тільки Україні, а це є виклик нашим європейським партнерам. Ті самі фрази, ті самі підходи президент Путін використовував, коли Україна вступала до СОТ", - зазначив Яценюк.

Яценюк повідомив, що опозиція окремо звернулася до Фюле з проханням, щоб українське питання було піднято на засіданні "Великої двадцятки", яке відбудеться в Санкт-Петербурзі.

"Ми отримали запевнення від комісара Фюле про те, що він зробить все можливе для того, щоб це питання було піднято на саміті G-20", - повідомив він.

Окрім того, він додав: "Після Вільнюського саміту я звернуся до президента Януковича, щоб той нагородив президента Путіна почесною медаллю – за європейську інтеграцію України. Адже дії Російської Федерації підняли проєвропейські настрої в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Фюле пообіцяв опозиції підняти українське питання на засіданні G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути