вівторок, 22 липня 2014 09:39

Франція продасть Росії "Містраль", незважаючи на її підтримку терористів

Франція продасть Росії "Містраль", незважаючи на її підтримку терористів
Фото: www.vistkar.com

Франція поставить Росії один вертольотоносець класу "Містраль" за планом в жовтні, а рішення щодо другого корабля буде прийняте в залежності від позиції Росії по українській кризі.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Під час вечері з пулом журналістів Олланд зауважив, що будівництво першого вертольотоносця вже майже завершене і він буде переданий Росії незважаючи на несхвалення цього кроку з боку союзників Франції - зокрема, США і Великобританії.

За словами Олланда, в іншому випадку штрафні санкції склали б 1,1 мільярда євро. "Угода була укладена в 2011 році, корабель майже готовий і має бути переданий в жовтні", - сказав він.

Роботу над другим кораблем класу "Містраль" президент Франції пов'язав з позицією Москви щодо української кризи. За його словами, якщо обмеження щодо Росії будуть введені, це "має відбутися на рівні ЄС і стосуватися тільки майбутніх поставок техніки". "Поки цього немає, подивимося, чи буде вести себе Росія погано", - сказав Олланд.

За словами французького президента, в нинішньому вигляді санкції проти Росії не можуть перешкоджати передачі корабля. "Чи означає це, що  частина контракту - другий" Містраль"- може бути виконана? Це залежить від позиції Росії", - сказав Олланд.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон розкритикував плани Франції щодо поставки до Росії вертольотоносців "Містраль".

Зараз ви читаєте новину «Франція продасть Росії "Містраль", незважаючи на її підтримку терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути