неділя, 05 серпня 2012 02:00

Фотографія Обами з битою обурила турецьку опозицію

Фотографія Обами з битою обурила турецьку опозицію
Фото: nationalturk.com

Опозиційна Республіканська народна партія Туреччини зажадала від прем'єр-міністра Реджепа Тайіпа Ердогана повідомити парламенту, які дії він має намір вжити у зв'язку з публікацією фотографії, на якій президент США Барак Обама тримає биту під час телефонної розмови з главою турецького уряду. Про це в суботу повідомляє агентство Reuters.

"Ця фотографія пояснює, від кого наш прем'єр-міністр отримує накази з управління країною", - заявив один з членів партії. Її віце-президент в свою чергу зажадав, щоб Ердоган повідомив, чи бачив він фотографію і має намір щось зробити у відповідь на "приховане образа на адресу Туреччини та її народу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама впевнено лідирує в президентських перегонах - опитування

Телефонна розмова між Обамою і Ердоганом відбувся в понеділок, 30 липня. Дізнавшись про реакцію деяких турецьких політиків, в Білому домі заявили, що єдиною метою публікації фотографії було підкреслити тісну співпрацю американського і турецького лідерів і привернути увагу до серйозної розмови, який вони присвятили погіршується обстановці в Сирії.

Між тим, ряд турецьких ЗМІ сприйняли галас навколо фотографії з гумором, відзначає агентство. Так, один з колумністів припустив, що самим розумним буде симетрична відповідь: коли Ердоган буде дзвонити Обамі, йому слід взяти в руку тапок, ремінь або качалку.

Зараз ви читаєте новину «Фотографія Обами з битою обурила турецьку опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути