середа, 04 листопада 2015 16:23

Фігурантів злочинів режиму Януковича треба довше тримати під вартою - нардеп

Фігурантів злочинів режиму Януковича треба довше тримати під вартою - нардеп

Для успішного доведення до кінця розслідування справ щодо злочинів, скоєних за часів режиму Януковича, необхідно продовжити термін розслідування та збільшити термін утримання під вартою підозрюваних у таких справах.

Про це у Верховній Раді заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Під час розслідування злочинів, вчинених за режиму Януковича, часто виникає ситуація, коли терміни, відведені законодавством на проведення слідчих дій, не є достатніми для їхнього завершення. Більшість високопосадовців часів Януковича втекли за кордон чи поховали сліди своїх злочинів", - повідомив депутат.

"Тому я розробив законопроекти, які дозволять, по-перше, продовжити терміни розслідування щодо деяких особливо складних справ, які стосуються злочинів, пов'язаних зі створенням злочинних угруповань Януковичем та його оточенням, а по-друге, продовжити при розслідуванні подібних справ утримання під вартою підозрюваних до 20 місяців", - додав представник "НФ".

"Це пов'язано з тим, що такі справи розслідуються дуже складно, під слідством перебувають кілька співробітників "Беркута", які брали участь у розстрілах людей на Інститутській, і ми повинні довести ці справи до кінця", - наголосив Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Фігурантів злочинів режиму Януковича треба довше тримати під вартою - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути