вівторок, 06 квітня 2010 08:41

Фесенко про ризики для Тимошенко та призначення Портнова

Фесенко про ризики для Тимошенко та призначення Портнова
Проголошення лідером БЮТ Юлією Тимошенко чисток у її команді є "реагуванням заздалегідь".

Про це заявив політолог Володимир Фесенко в ефірі 5 каналу.

"Зрозуміло, що будуть нові "тушки", які будуть переходити на бік супротивника...Тому проголошена чистка. Не просто вони будуть йти з фракції. Ні. Їх будуть вичищати", - зазначив він.

Водночас експерт підкреслив: "Не можна вичищати, виганяючи з фракції. Тому що тоді можна збільшити кількість позафракційних депутатів, які потім створять фракцію або окрему депутатську групу, а це буде не в інтересах БЮТ".

За словами Фесенка, скоріше за все, відбудеться "партійна чистка" і реорганізація керівництва фракції.

Він наголосив, що найближчим часом "відійти від фракції можуть десь десятка два депутатів".

Він також зазначив, у Тимошенко є ризик "втрати партійний гаманців". "Представники великого бізнесу будуть шукати певних лояльних стосунків з новою владою", - підкреслив політолог.

"Я не виключаю тиску на окремих бізнесменів. В інтересах нової влади фінансово послабити своїх головних супротивників", - сказав Фесенко, додавши, що "конкретних наїздів" не буде.

За словами експерта, "групи ризику" для БЮТ - це групи глави Верховного Суду Василя Онопенка та депутата Богдана Губського.

Крім того, коментуючи призначення БЮТівця Андрія Портнова на посаду заступника глави адміністрації президента, Фесенко зазначив: "У Портнова були певні образи на керівництво БЮТ, в нього були конфлікти у фракції, зокрема з групою Онопенка".

Він назвав цей крок Портнова закономірним, додавши, що це також є "ударом" для Тимошенко: "Призначення його в команду Януковича на високу посаду в адміністрації президента - це серйозний удар по позиціях Юлії Володимирівни".

Політолог також розповів, що "в кулуарах подейкують, що нібито знову активізувалися люди, які виступають за відновлення стратегічних стосунків між Партією регіонів і БЮТ". "І хто знає, можливо, такий перехід Портнова - це один з кроків на майбутнє", - сказав Фесенко.

Водночас він вважає, що "Тимошенко і Янукович не готові до такого союзу".

Також експерт наголосив, що "призначення Портнова на посаду куратора судової реформи - це дуже неприємна новина для Онопенка", адже це може означати, що відбудеться "суттєве скорочення повноважень Верховного Суду".

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Фесенко про ризики для Тимошенко та призначення Портнова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути