понеділок, 18 січня 2016 13:03

Фельштинський пояснив, чому на Мінських угодах треба ставити хрест

Фельштинський пояснив, чому на Мінських угодах треба ставити хрест
Reuters

Україні доведеться знайти спосіб розірвати Мінські угоди.

Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" сказав російсько-американський історик Юрій Фельштинський.

За його словами, мінські переговори - це "нав'язана Росією бандитська невиразна вимога, ціла серія вимог, під якими Україна підписалася, не сильно читаючи пункти угоди і не сильно розуміючи, наскільки ці умови здійсненні".

"Тому що вони нездійсненні. Не тому, що їх не можна виконати. А тому, що абсолютно неконкретні і залишають простір для абсолютно будь-якого трактування. Російським керівництвом це робилося абсолютно спеціально. Це була така паличка-виручалочка Кремля і Путіна на той випадок, якщо військова операція з окупації України або на першому етапі Східної України, проект створення "Новоросії" захлинеться. І цей проект все-таки захлинувся. Залишилися Мінські домовленості, які, звичайно, потрібно розірвати", - вважає експерт.

Історик прогнозує, що українська влада оголосить, що "Мінські домовленості насильно нав'язаними Україні, і вони вимагають розірвання".

"Я думаю, що цим закінчиться. Тому що будь-які проміжні варіанти ведуть до того, що Росія наполягатиме на зміні Конституції", - додав Фельштинський.

Зараз ви читаєте новину «Фельштинський пояснив, чому на Мінських угодах треба ставити хрест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути