середа, 13 липня 2011 14:38

Федерація профспілок просить Януковича ветувати пенсійну реформу

Федерація профспілок просить Януковича ветувати пенсійну реформу

Федерація профспілок України (ФПУ) просить президента України Віктора Януковича ветувати закон про пенсійну реформу і повернути цей документ на доопрацювання в парламент.

Про це сказано в листі федерації до глави держави.

"Всеукраїнські профспілки та регіональні об'єднання профспілок звернулися до президента України з проханням застосувати право вето до прийнятої парламентом пенсійну реформу і повернути її до Верховної Ради України на доопрацювання і вжити всіх можливих заходів для захисту конституційних прав громадян на достатній рівень пенсій та забезпечення справедливості у сфері пенсійного забезпечення", - підкреслюють профспілки.

У листі наголошується, що ухвалений закон не відповідає основним напрямам пенсійної реформи в Україні, погодженим соціальними партнерами в концепції подальшого проведення пенсійної реформи.

"Цей документ викликав гостру реакцію в трудових колективах, у профспілкових організаціях і в цілому в суспільстві, адже значна частина положень закону погіршують умови пенсійного забезпечення громадян і суперечать Конституції України", - підкреслюється в зверненні ФПУ.

Верховна Рада України в ніч на 8 липня прийняла закон про пенсійну реформу, що передбачає, зокрема, поетапне збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років і збільшення страхового стажу на 10 років для чоловіків і жінок.

ФПУ очолює народний депутат України від Партії регіонів Василь Хара.

Зараз ви читаєте новину «Федерація профспілок просить Януковича ветувати пенсійну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути