вівторок, 28 лютого 2012 08:34

Євросоюз занесе до чорного списку ще 21 білоруського високопосадовця

Євросоюз занесе до чорного списку ще 21 білоруського високопосадовця

Ще 21 посадова особа Білорусі поповнить чорний список Європейського союзу.

Активи цих людей в країнах ЄС будуть заморожені, а їх в'їзд заборонений.

Міністри закордонних справ країн ЄС, в принципі, погодилися розширити акції щодо уряду Олександра Лукашенка, повідомили 27 лютого журналістам європейські дипломати в кулуарах засідання Ради ЄС, що проходить в Брюсселі. Постанова по Білорусі очікується у вівторок.

У числі нових фігурантів чорного списку ЄС - двоє старших чинів поліції і 12 суддів, причетних до придушення опозиції і винесення політично мотивованих вироків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко став жертвою політичної вендети - докладники ПАРЄ

Дискусія між міністрами ускладнилася тим, що Словенія затягувала затвердження списку і наполягала на виключенні з нього Юрія Чижа - великого білоруського підприємця і господаря футбольного клубу "Динамо-Мінськ". Цей підприємець інвестував капітал в Словенію, підписавши контракт з будівельною компанією "Ріко".

За словами цих дипломатів, в найближчому номері офіційного бюлетеня ЄС будуть названі імена нових фігурантів чорного списку. До них в ньому вже було понад 200 прізвищ білоруських чиновників та інших осіб, близьких до режиму Лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко: якщо вибори сфальсифікують - Європа введе санкції

Тим часом глава дипломатії ЄС Кетрін Ештон на прес-конференції 27 лютого менш виразно висловилася про розширення списку, сказавши, що на березневому засіданні Ради ЄС буде обговорюватися додатковий перелік білоруських підприємств і бізнесменів, до яких можуть бути застосовані обмежувальні заходи.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз занесе до чорного списку ще 21 білоруського високопосадовця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути