четвер, 28 січня 2016 11:51

Європейський суд зняв санкції з "сім'ї" Януковича

Європейський суд зняв санкції з "сім'ї" Януковича

Суд Європейського Союзу скасував санкції проти колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова і його сина Олексія, екс-депутата Верховної Ради Сергія Клюєва, колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова.

Відповідне рішення було оголошено сьогодні в Люксембурзі, повідомляє "Громадське ТБ". Суд взяв до уваги, що в листі, переданому Генпрокуратурою України у якості підстави для ухвалення рішення про санкції, відсутні деталі щодо висунутих звинувачень.

Зокрема, суд оголосив рішення у справах: T-434/14 Сергій Арбузов проти Ради ЄС, T-341/14 Сергій Клюєв проти Ради ЄС, T-486/14 Едуард Ставицький проти Ради ЄС і в об'єднаній справі Т-331/14 & Т-332/14 Микола Азаров & Олексій Азаров проти Ради ЄС.

"Суд визначив, що особа не може вважатися відповідальною за незаконне привласнення грошових коштів виключно на тій підставі, що в його відношенні ведеться попереднє розслідування у третій країні, без чіткого розуміння органами влади ЄС обставин цього розслідування", - йдеться в рішенні суду.

Таким чином суд скасував санкції за період з 6 березня 2014 року по 5 березня 2015 року.

Нещодавно з офіційного сайту міжнародного розшуку Інтерпол зникли картки майже всіх екс-поплічників режиму Януковича. У Генеральній прокуратурі України заявили, що Інтерпол не знімав з розшуку українських екс-чиновників, а лише заблокував їхні картки після надходження скарг про нібито політичної мотивації їх переслідування.

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд зняв санкції з "сім'ї" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути