неділя, 13 січня 2013 17:19

Європа від нас вже чекає не балачок, а конкретних дій - нардеп

Європа від нас вже чекає не балачок, а конкретних дій - нардеп

Європа чекає від України конкретних дій, які б підтверджували наші прагнення до євро інтеграції, зокрема і щодо звільнення Юлії Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

Він нагадав, що у п'ятницю, 11 січня, на засіданні Верховної Ради розглядалося питання щодо євроінтеграції, однак його так і не було проголосовано.

"До цього нібито зобов'язує і українське законодавство, і про це торочать навіть такі депутати як Олійник чи Лукянов (депутати ПР), які ще вчора говорили зовсім інше і їхні думки були повернуті тільки в бік Москви. Сьогодні всі говорять лише про європейський вибір. Я навіть був здивований з цього приводу, - наголосив парламентар. - Але коли дійшло до того, що треба було конкретно проголосувати за цей європейський вибір і дати цьому європейському вибору зелене світло, духу не вистачило".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко всю ніч просиділа в душі

Яворівський додав: "З цього приводу навіть велися перемовини — Немиря спілкувався з міністром закордонних справ і той наче теж дав на це згоду. Але врешті було абсолютно збито конкретику щодо європейського вибору". Нардеп підкреслив, що в Європі чекають на "дуже конкретні сигнали, а не оптичні, як це робить Янукович".

"Там не чекають якихось балачок про те, що ми маємо все це на увазі і ми будемо щось робити. Вони вже вимагають від нас конкретних дій. І, зокрема, вимагають звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в'язнів. Та духу вирішити ці питання так і не вистачило", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко стала кармою Януковича - політолог

Однак, Яворівський переконаний, що цей процес не закінчився і на наступній сесії питання щодо декриміналізації статей, за якими засуджено Тимошенко, буде знову підніматися.

"Все таки вийшли на компроміс і вирішили, що профільний комітет має підготувати спільну заяву щодо питання євроінтеграції, - пояснив нардеп. - Але я боюся, що в тих заявах буде вихолощена вся конкретика і там вже не буде позиції про звільнення Юлії Тимошенко. Бо тоді для Європи це буде просто напросто туманець, який буде пущено їй в очі, що от подивіться: "ми за, але ви нам нічого не диктуйте, ми самі вирішимо, кому сидіти в тюрмах, а кому сидіти на троні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко своїм листом попередила, що готова на "силове" протистояння - політолог

Нагадаємо, що в п'ятницю, 11 січня, депутати вкотре намагалися проголосувати за декриміналізацію 364 та 365 статей, за якими засуджено Тимошенко. Однак відповідний законопроект не підтримала достатня кількість нардепів.

Зараз ви читаєте новину «Європа від нас вже чекає не балачок, а конкретних дій - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути