неділя, 10 липня 2016 19:45

"Це клондайк для корупції" – експерт про МОЗ

"Це клондайк для корупції" – експерт про МОЗ
slovoidilo.ua

Нині відсутня людина, яка б могла взяти на себе відповідальність за Міністерство охорони здоров'я. А також побороти там корупцію. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Вадим Карасьов.

"Енергетика і Міністерство охорони здоров'я – одні з найкорумпованіших міністерств. Це просто клондайк для корупції – в закупках, тендерах, імпорті вітчизняної продукції. Ніхто не хоче з нею боротися. Коли немає міністра, то нема з кого і питати. Краще бути хірургом. Отримувати в конвертах подарунки. Бути поважною та шанованою людиною", – говорить експерт.

Відсутність міністра вигідна фармацевтичним компаніям та лікарській мафії.

"Немає чіткого регламенту функціонування міністерства. Ніхто не може навіть підступитися до реформування. В США медицину реформують починаючи з президента Клінтона. Обама, який обіцяв завершити цей процес, не зміг. Що говорити про нас. Має бути якась ідея, стратегічна концепція. На десятки років. Це має робити національна рада реформ у співпраці з МОЗ і профільним комітетом ВР. Схоже на те, що всіх влаштовує та ситуація, яка склалася. Діють за принципом "Не нашкодити", – продовжує Вадим Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За головного санлікаря-хабарника внесли заставу

Нагадаємо, в Україні рік немає міністра охорони здоров'я. Колишній міністр Олександр Квіташвілі написав заяву на звільнення 2 липня 2015 року. Проте народні депутати не проголосували за його відставку. Попри це і реформи, які пропонував, не підтримували. Новий уряд обрали 14 квітня 2016 року. Але без міністра охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «"Це клондайк для корупції" – експерт про МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути