неділя, 17 лютого 2013 16:11

Спецтема: Луценко за ґратами

"Є загроза засмоктування України у вир монголо-візантійського або "русского мира" - Луценко

"Є загроза засмоктування України у вир монголо-візантійського або "русского мира" - Луценко
Луценко: "Зараз головним є підписання Угоди про асоціацію з ЄС, що юридично зупиняє нав'язуваний нам Митний союз". Фото: ua.comments.ua

Під час зустрічі з екс-президентом Європарламенту Петом Коксом і колишнім лідером Польщі Александром Кваснєвським ув'язнений екс-міністр Юрій Луценко обговорювали перспективи української євроінтеграції.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав ув'язнений екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Я ще раз висловив свою позицію про необхідність підписання асоціації України з ЄС. Так, на заваді цьому стоять кричущі факти фальсифікацій виборів, політрепресій, шаленої корупції та утисків прав і свобод громадян. Ми всі дуже хотіли би, щоб все було спершу подолано. Але чекати цього від Януковича - марно. Чекати ж перемоги над Януковичем до 2015 року в цьому стані геополітичної невизначеності - означає величезну загрозу засмоктування України у вир монголо-візантійського, за визначенням Герцена, "Русского мира". Зараз головним є підписання Угоди про асоціацію з ЄС, що юридично зупиняє нав'язуваний нам Митний союз", - зазначив екс-міністр.

За його словами, Кокс і Кваснєвський говорять, що Європейський Союз усвідомлює геополітичну важливість євроінтеграції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Луценка буде логічним кроком - Кость Бондаренко

"Зараз, коли з'являються ознаки стабілізації економіки єврозони, ЄС прагне вийти на позитивні для України рішення. Хоча цьому серйозно перешкоджає продовження політрепресій, останнім прикладом яких стало висунення абсурдних звинувачень Тимошенко. Завдання місії Кокса - Кваснєвського якраз і полягає в подоланні цих ганебних явищ, інспірованих антиєвропейським лобі в українській правлячій верхівці", - наголосив Луценко.

Також він зауважив, що не проситиме президента Віктора Януковича про помилування.

"Із людської точку зору для мене це неприйнятно, бо я не скоїв інкримінованих мені злочинів. На 100 відсотків переконаний, що доведу це в Європейському суді з прав людини. До речі, знають про це і в Адміністрації президента. Недарма ж там дали вказівку Вищому спеціалізованому суду не призначати розгляд моєї скарги. Відтак уже понад чотири місяці після визначеного законодавством максимального терміну моєю справою ніхто не займається. Чому? Щоб загальмувати її розгляд в Євросуді, де я однозначно доведу свою невинуватість. Я - не злочинець, я - політичний полонений, і мені немає за що просити помилування. З політичної точки зору це ще очевидніше", - сказав Луценко.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"Є загроза засмоктування України у вир монголо-візантійського або "русского мира" - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

311

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути