неділя, 13 січня 2013 18:22

"Якщо Тимошенко вийде, "Україна без Кучми" видасться дитсадком" - експерт

"Якщо Тимошенко вийде, "Україна без Кучми" видасться дитсадком" - експерт
Денис Богуш вважає акцію непокори Тимошенко виправданою. Фото: www.telekritika.ua

Юлія Тимошенко цій владі на свободі не потрібна.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Денис Богуш.

Він зауважив, що акція непокори, яку розпочала Тимошенко, є цілком виправданим кроком, оскільки існує реальна загроза її життю.

"Вона це почала, перш за все тому, що підозрює, що її отруюють, а по-друге, що там був підвищений рівень радіації. Так що, їй сидіти там, де підвищена радіація, чи користуватися сумнівними засобами гігієни?, - наголосив він. - От вона і сидить у коридорі чи в інших місцях. Всі ж знають історію з плутонієм та російським Литвиненком. То ж стільки час досить для того, щоби вбити людину. А живою Тимошенко на волі точно владі не потрібна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко другий день ночує в коридорі

Богуш додав: "Вони (влада) "бєспрєдєльні", вони можуть зробити все, що завгодно. Та й довіри вже немає ані до них, ані до судової, ані до пенітенціарної системи. Тому страх Тимошенко виправданий".

Експерт наголосив, що психологічно дуже важко витримати такі умови, в яких перебуває Тимошенко, тому вона і намагається боротися тими методами, якими може.

"Згадаймо також те, що за нею постійно стежать. Це хіба нормально для психологічної системи? Це неймовірний тиск на нервову систему. До того ж, це ще й жінка. А це фактично тортури. Одна справа коли це терпить чоловік, а інша — коли це жінка, навіть коли така сильна", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко стала кармою Януковича - політолог

Богуш підкреслив, що у екс-премєра наразі немає інших методів боротьби, як подібні акції непокори.

"Однак владі навпаки це тільки подобається. Чим більше вона страждає, тим більше їм це довподоби. Їм абсолютно все рівно. Вони не послухали Євросоюз, який сказав, що не визнає вибори, якщо Тимошенко буде у в'язниці і не братиме у них участі. Зараз влада бачать, що вибори Європа все рівно визнала, то ж можна і надалі щось робити, можна і надалі збільшувати кількість кримінальних статей проти Тимошенко", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу передали лист Тимошенко

Експерт  підкреслив, що президент Віткор Янукович чудово розумію небезпеку для себе в разі якщо екс-премєр опиниться на свободі.

"Якщо Тимошенко вийде на свободу, то у Януковича буде дуже важка ситуація. Вона піде в Європу, почне розповідати про ці жахіття, які пережила. І тоді "Україна без Кучми" — це буде дитсадок порівняно з тим, що буде, якщо вийде Тимошенко. Янукович розуміє це і тому йому вона живою на волі точно не потрібна", - підкреслив політтехнолог.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Тимошенко вийде, "Україна без Кучми" видасться дитсадком" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

223

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути