пʼятниця, 27 листопада 2015 07:10

Якщо президент піде на створення "ширки", отримає потужну опозицію — експерт

Якщо президент піде на створення "ширки", отримає потужну опозицію — експерт
фото: glavcom.ua

Якщо "Блок Петра Порошенка" піде створення широкої коаліції з "Опозиційним блоком" та групами "Відродження" і "Воля народу", то в парламенті отримає потужну опозицію. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав політолог Михайло Басараб.

"Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія, "Батьківщина" напевне об'єднаються – попри розбіжності між ними. Із фракції Порошенка вийдуть найпринциповіші депутати й долучаться до нової опозиції. Дискусії у сесійній залі відповідатимуть протестним настроям у суспільстві. Парламент і коаліція в таких умовах довго не пропрацюють. Максимум півроку-рік", - зауважив він.

За його словами, від створення такої більшості з колишніми "регіоналами" постраждає насамперед президент.

"Бо постане не лише питання дострокових парламентських виборів. Люди вимагатимуть і переобрання глави держави, який після Революції гідності освятив "ширку". А от Захід створення "ширки", скоріше за все, проковтне. У них зараз – купа своїх проблем. Щодня мігранти й Путін підкидають нові клопоти", - додав Басараб.

Він вважає, що ситуація в чинній більшості хитка.

"Заява про необхідність перепідписання коаліційної угоди прозвучала від спікера Гройсмана недарма. Його вустами говорить Порошенко. Це сигнал для фракцій коаліції, уряду та прем'єра – що ситуація хитка. Мовляв, переформатування більшості й Кабміну цілком можливі. Говорячи про перепідписання коаліційної угоди, Гройсман фактично натякав на формування нової більшості та уряду", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Якщо президент піде на створення "ширки", отримає потужну опозицію — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути