четвер, 07 квітня 2016 20:32

ЄС укладе новий список глобальних офшорів

ЄС укладе новий список глобальних офшорів
Фото: regnum.ru

Європейський Союз закликав держави-члени терміново розробити й ухвалити новий список глобальних офшорів після оприлюднення "панамських документів".

"Держави-члени мусять продемонструвати чіткі зобов'язання у процесі створення нового списку ЄС для боротьби з ухиленням від сплати податків", - сказав комісар ЄС з питань економіки П'єр Московічі, передає AFP.

За його словами, 28 країн ЄС мають узгодити єдині критерії для такого списку. Він має стати ключовим інструментом у боротьбі з податковим шахрайством.

"Стрімкий прогрес у цьому питанні був важливим ще до "панамських документів". Зараз це абсолютно необхідно", - додав єврокомісар.

Московічі сподівається, що новий список укладуть "впродовж шести місяців".

Нагадаємо, 3 квітня журналісти Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікували найбільше розслідування про велику мережу тіньових грошових переказів. До неї причетні представники світової еліти Серед "панамських документів" є також стаття про президента України Петра Порошенка. Вона присвячена офшорним фінансовим схемами глави держави.

Зараз ви читаєте новину «ЄС укладе новий список глобальних офшорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути