пʼятниця, 16 жовтня 2015 02:55

ЄС прийняв рішення пришвидшити співпрацю з Туреччиною у питанні біженців - Туск

ЄС прийняв рішення пришвидшити співпрацю з Туреччиною у питанні біженців - Туск
Фото: dt.ua

Європейська рада ухвалила важливі рішення, які дозволять посилити захист зовнішніх кордонів ЄС.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск за результатами першого дня саміту ЄС, який проходив у четвер, 15 жовтня, у Брюсселі, передає "Укрінформ".

"Я хочу висловити обережний оптимізм. Сьогодні увечері ми ухвалили декілька важливих рішень, які допоможуть нам убезпечити зовнішні кордони ЄС", - заявив президент Європейської ради.

Європейські лідери наголосили, що вирішення кризи міграції та біженців є спільним зобов'язанням, що вимагає всеохоплюючої стратегії та рішучих зусиль у дусі солідарності і відповідальності.

Глави держав та урядів вирішили прискорити взаємодію з Туреччиною у питанні ухвалення спільного плану дій із зупинення потоків біженців з території цієї країни.

У питанні посилення захисту зовнішніх кордонів ЄС Європейська рада доручила продовжити роботу над поступовим встановленням інтегрованої системи управління і контролю над цими кордонами. Це передбачає розширення нинішнього мандату агентства ЄС із контролю за зовнішніми кордонами Frontex, включаючи розгортання та перекидання груп із швидкого реагування на порушення кордону.

У процесі реагування на проникнення потоків біженців до Європи та забезпечення повернення нелегальних мігрантів лідери домовилися про створення місць прийому біженців у погоджених часових рамках з метою забезпечення ідентифікації, реєстрації та взяття відбитків пальців.

Окрім цього в ЄС заявили про активізацію політики і проведення конкретних заходів з метою більш ефективного повернення нелегалів до країн свого походження.

Нагадаємо, раніше Дональд Туск заявляв, що Туреччина може отримати безвізовий режим з ЄС, якщо допоможе з мігрантами. У ЄС занепокоєні тим, що навесні 2016 року їх чекатиме ще більша хвиля мігрантів.

Зараз ви читаєте новину «ЄС прийняв рішення пришвидшити співпрацю з Туреччиною у питанні біженців - Туск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути