пʼятниця, 18 листопада 2016 06:11

ЄС ніколи не називав конкретної дати щодо безвізу для України

ЄС ніколи не називав конкретної дати щодо безвізу для України

Євросоюз ніколи не називав конкретних дат запуску безвізового режиму для України.

Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" повідомив прес-аташе представництва ЄС в Україні Давид Стулік.

"Тут є багато моментів, які не залежать ні від кого з нас. Візьмемо, наприклад, справу створення механізму призупинення безвізового режиму. Тут йдуть переговорим між країнами-членами ЄС і депутатами Європейського парламенту. Кожен з них має якісь свої інтереси. Ми не можемо сказати, чи вони зможуть домовитися завтра, чи післязавтра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін вірить у безвіз ще у цьому році

Єдине, що ми можемо сказати, що це дійсно зараз не на фінішній прямій в цих переговорах, і тому ми постійно кажемо, що в близькому майбутньому це питання буде вирішено, але коли конкретно — це, знаєте, як гадання на такій кришталевій кулі" — сказав Стулік.

За словами Стуліка, Україна виконала всі умови для лібералізації візового режиму. Але їй просто не пощастило — зовнішні обставини і міграційна криза в Європі призвели до того, що Україна, Грузія, Косово і Туреччина тепер повинні спочатку опрацювати припинення безвізу, а потім повернутися до процесу узгодження лібералізації.

Нагадаємо, що в Європейському Союзі погодили процес щодо лібералізації візового режиму для України. Рішення прийнято на рівні комітету постійних представників країн-членів.

Зараз ви читаєте новину «ЄС ніколи не називав конкретної дати щодо безвізу для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути