субота, 05 березня 2016 08:35

Екс-представник України в ООН прокоментував скандал навколо свого звільнення

Екс-представник України в ООН прокоментував скандал навколо свого звільнення
Фото: REUTERS

Колишній постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв підтвердив, що отримав пропозицію від Єльського університету. Але до звільнення з МЗС ніяких контрактів він не підписував.

Про це колишній український дипломат розповів в інтерв'ю "УНІАН".

Єльський університет дійсно запросив дипломата до співпраці раніше. Однак домовленості поки немає.

"Це не контракт, а запрошення, на яке я відповів у той спосіб, що відповідь надам після повернення до Києва. Жодних контрактів з жодною установою, включно з Єлем, не підписував до часу цього інтерв'ю. Контракт з Єлем буде обговорюватися найближчими тижнями і буде стосуватися роботи у 2016-2017 учбовому році, тобто з вересня", - пояснює Сергеєв.

Варто зазначити, що у лютому Сергеєву виповнилось 60 – пенсійний вік. До того ж, він уже відбув другий термін на посаді постпреда ООН. Відповідно до закону про дипломатичну службу, Сергеєв міг претендувати на призначення на посаду першого заступника міністра. Сергеєв подав заяву про звільнення 8 лютого, а згодом заявив, що міністр Павло Клімкін протягом двох місяців не знайшов часу для зустрічі з ним.

За версією міністерства, зустріч міністра з послом дійсно планувалася, але була зірвана з вини самого Сергеєва. У міністерстві наполягають на хибності припущень про те, що міністр ігнорував посла.

"З дня прийняття указу 9 грудня (про призначення послом Єльченка – ред.) по цей час жодних пропозицій не отримував, навпаки чув протилежне – не очікуй, що тобі щось запропонують, йди в свою 150-денну невикористану відпустку", - розповів Сергеєв.

Зараз ви читаєте новину «Екс-представник України в ООН прокоментував скандал навколо свого звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути