четвер, 11 квітня 2013 21:20

Експерт: заяви Януковича про неможливість помилування Тимошенко - для невігласів

Експерт: заяви Януковича про неможливість помилування Тимошенко - для невігласів
Олексій Гарань Фото: obozrevatel.com

Президент України Віктор Янукович не хоче помилувати екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, бо вона є його ворогом номер один. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань.

"Була заява Лавриновича, що немає юридичних перешкод для помилування Тимошенко. Тобто в принципі це можливо. Давайте подумаємо логічно: Тимошенко засуджена за однією справою, за другою вона лишається підозрюваною, вона не засуджена. Тобто її винуватість не доведена. Всі ці розмови про те, що триває друга справа, тому її не можна помилувати — це для невігласів", - висловив думку експерт.

Також, за його словами, справа "в руках президента".

"Ми знаємо, що рішення про ув'язнення і Тимошенко, і Луценко приймалося Януковичем. Так само рішення про помилування Луценка приймалося Януковичем, тому аналогічно він може прийняти рішення по Тимошенко. Питання в політичних розкладах", - зауважив професор кафедри політології НаУКМА.

Водночас, він наголосив, що у президента просто немає бажання помилувати Тимошенко, бо вона для нього політичний ворог.

"Він не хоче відпускати Тимошенко. Вона для нього ворог номер один. Чи піде він на це, то це вже питання політичних розкладів, і питання торгу із ЄС. Бо ми розуміємо, що якби Тимошенко вийшла на волю, то це би зняло багато питань щодо підписання Угоди про асоціацію", - підкреслив Гарань.

Відповідаючи на питання, чи варто очікувати, що Янукович таки помилує Тимошенко, він сказав: "Чи помилує він її найближчим часом, залежить від того, яке він ухвалить принципове рішення — хоче він асоціацію, чи ні. От, наприклад, останній місяць складалось таке враження, що він не хоче її, бо після його повернення із Брюсселя все робилося в зворотньому напрямку — і позбавлення депутатського мандату Власенка, і навіть те, що Луценку під час касаційного суду не дали права висловити "останнє слово".

Політолог наголосив, що не варто було президенту "доводити до такої ситуації, а варто було виконати умови ЄС, та підписати Угоду про асоціацію".

"Від цього б виграв і сам Янукович. А таким чином він і шантажує, і торгується із ЄС", - додав він.

Сьогодні президент України Віктор Янукович назвав неможливим помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, поки йдуть суди над нею.

Нагадаємо, 7 квітня президент Янукович помилував колишніх міністрів Луценка та Філіпчука. Юридичної заборони на застосування до кого-небудь ще такого ж механізму помилування, як у випадку з екс-міністром МВС Юрієм Луценком, немає, зазначає міністр юстиції України Олександр Лавринович.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: заяви Януковича про неможливість помилування Тимошенко - для невігласів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути