неділя, 11 серпня 2013 18:34

Експерт: "Затримання Мельника — справа часу"

Експерт: "Затримання Мельника — справа часу"
Фото: lenta-ua.net

Якщо втікач-ректор Податкового університету Петро Мельник подався до Європи, його неодмінно знайдуть та видадуть Україні. Арешт екс-"регіонала" - питання часу. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов.

"Враховуючи особистість Мельника, втекти йому буде досить важко. Хоча людина із такими матеріальними можливостями здатна знайти шляхи, щоб зробити паспорт на інше ім'я. Добре відомо, що в нас існує чорний ринок фальшованих документів. Втекти за кордон — справа техніки. Яскравий приклад роботи української міліції це те, що перед тим як одягнути браслет на Мельника, вони випробували його на собі. Перший підозрюваний і одразу ж, як то кажуть, перша риба не ловиться. Як же вони тоді його перевіряли? Напевне українські міліціонери не пристосовані до такої складної техніки. Ця історія вже набула анекдотичного присмаку", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС спростовують інформацію Москаля: "Просто всі хочуть попіаритися"

Золотарьов вважає, що до втечі екс-"регіонала" керівництво української міліції не причетне.

"Мельник виявився рівнішим перед законом, ніж інші. От його і випустили під домашній арешт. А він порушив правила і втік. Хоча з точки зору перспектив, затримати його - питання часу. Навряд чи люди згори, які давали вказівки взяти його, були в курсі цієї втечі. Швидше за все у нього справді трапився нервовий зрив, він не витримав. Сумнівно, що йому допомогли втекти зв'язки серед вищих чинів міліції. В української міліції і так багато неприємностей останнім часом. До цього ще й цей браслет додавати вони б не стали. Мельник утік із власної ініціативи. Він міг на рівні виконавців щось зробити, але сумнівно, що це була домовленість на верхах", - розмірковує він

Золотарьов сумнівається, що може виявитися, що Мельник нікуди не тікав, а всього-лиш був у в'язниці як кажуть "регіонали".

"Зняття браслету — значне порушення умов домашнього арешту, за яке людину посадять у слідчий ізолятор. За умов домашнього арешту людина повинна вказати місто, де вона має перебувати, якщо ж їй потрібне лікування — повинна пересуватися за певним передбаченим маршрутом. Якщо відхиляється, про це треба повідомляти. Мельник цього не зробив, отже порушив правила свідомо", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міліція з електронними браслетами – це як мавпа з гранатою" - Москаль почав власне розслідування

Також політолог додав, що Мельник подасться  за кордон, але його дуже швидко знайдуть і видадуть Україні.

"Після Помаранчевої революції багато "регіоналів" їхали до Росії, розуміючи, що їх не видадуть з політичних причин. Ізраїль не видає своїх громадян, якщо злочин не важкий. У випадку Мельника важко уявити, що він може залишитися у якійсь з країн Європи. Там його там затримають і видадуть на сто відсотків. Він — людина публічна і відома. Тому сховатися буде дуже важко", - зауважив Золотарьов.

Нагадаємо, ректора Національного університету ДПС, екс-нардеп-"регіонала" Петра Мельника затримали 27 липня при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн. Печерський суд обрав для Мельника запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 8 серпня Мельнику одягнули на руку електронний браслет, який повинен був повідомляти про місце його перебування. 9 липня міліціонери отримали сигнал тривоги. Адвокат екс-"регіонала" розповів, що у втечі Мельника винні журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: "Затримання Мельника — справа часу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути