понеділок, 29 червня 2015 07:25

Експерт: Владі треба об'єднуватися на місцевих виборах

Експерт: Владі треба об'єднуватися на місцевих виборах
фото: www.volynnews.com

Об'єднання "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" на осінні місцеві вибори було б логічним. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Новий закон про вибори, по суті, передбачає партійну мажоритарку. Ні про які відкриті списки не йдеться. Це черговий експеримент, який поставили українські парламентарі — система, якої не існує в світі. Назвали це іншими правилами. Суть полягає в тому, що на округах між собою воюють мажоритарники. Вже зараз бачимо негативи мажоритарної системи. Зокрема на довиборах у Верховну Раду. Варто подивитися, як чубляться на Чернігівщині Геннадій Корбан і Сергій Березенко. Восени сумарне голосування за партії та блоки буде автоматично йти і їхнім кандидатам. Тому ті намагатимуться забезпечити комфортні умови та перемогу для своїх людей", - зауважив Таран.

Він вважає, аби представники влади перемогли опозицію, необхідно об'єднуватися. Особливо на Півдні та Сході.

"Найлогічніше - "Блоку Петра Порошенка" з "Народним фронтом". Тоді вони переженуть "Опозиційний блок". Дуже важливо перемогти у прифронтових областях. Там ні в якому разі не можна допустити переваги п'ятої колони", - зазначив він.

Таран припускає, що "Блок Петра Порошенка" може об'єднатися з УДАРом Віталія Кличка.

"Якщо хтось із них дістане угоду і нагадає про таку обіцянку. Там ішлося й про підтримку Кличка на мерських виборах. Хоча після скандалу з Наливайченком це трохи нелогічно. Юрій Луценко заявив, що БПП закинув м'яч на поле УДАРу — чекають їхньої відповіді про об'єднання. Якщо не отримають жорсткої критики таких слів, то можуть йти разом", - додає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Владі треба об'єднуватися на місцевих виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути