четвер, 14 листопада 2013 17:25

Експерт: Схоже, що Жуковська націлилась у мери Черкас

Експерт: Схоже, що Жуковська націлилась у мери Черкас
Юрій Сас. Фото: chpravda.com

Експерт Дослідницько-аналітичного центру "Енігма" Юрій Сас припускає, що Валентина Жуковська відмовилася від парламентської кампанії, бо імовірно готується до балотуватися в мери.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Для Губської і Жуковської важливим є питання "Для чого зараз депутатство?". З одного боку є бажання отримати мандат, з іншого - домовленості, репутаційні жертви, бо доведеться вкладати великі ресурси та застосовувати ризиковані технології. Та модель, яку Жуковській пропонували технологи дорого коштує. Валентина Жуковська не повністю самостійна у прийнятті рішень. Вона входить у бізнес-групу, де остаточні рішення приймає власник - Дмитро Фірташ. І рішення залежало від його стратегій в економіці і політиці на сьогодні. Можливо інші плани з'явилися щодо Жуковської. Вона зараз веде кампанію більш схожу на мерську. Схоже, що планують завести команду у міську раду і отримати посаду міського голови".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США: Україна за три кроки до євроасоціації - їх треба зробити

На думку експерта, репутація для Губського важливіша, ніж мандат.

"Не виключено, що раціональний розрахунок у Губського переважив бажання отримати мандат. Що насправді вплинуло на рішення Губського складно уявити. Можливо, ціна яку довелося заплатити за те, щоб не виграв Даценко, виявилася для нього зависокого з точки зору репутаційних втрат. Він в минулому - вчений, дипломи і вчені звання не купував, тому може мати перестороги щодо такого депутатства, де треба залучати "Беркут", щоб дотиснути кампанію", - говорить Сас.

Експерт схиляються до думки, що поки що влада не визначилася з кандидатами на цих двох округах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорно-білої кампанії на перевиборах не буде — політолог

"Влада може зробити кілька ставок і схилитися до когось у процесі роботи за результатами соцопитувань. Поки що публічних соціологічних опитувань нема, але по активності можемо сказати що є Даценко і порожнеча. Даценко веде кампанію, а решта кандидатів просто зареєструвалися. У Булатецького на окрузі працюють, крім нього самого, Свинарчук, і Радуцький", - каже експерт.ї

Нагадаємо, Валентина Жуковська, яка торік балотувалася по 194-му округу (м.Черкаси) сьогодні заявила, що не йде на вибори. Вона була головним опонентом узгодженого кандидата від опозиції Миколи Булатецького. За день до її заяви, рішення не балотуватися озвучив у ЗМІ екс-нардеп Богдан Губський, який був головним опонентом опозиціонера Леоніда Даценка на окрузі № 197 (з центром у м. Канів Черкаської області).

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Схоже, що Жуковська націлилась у мери Черкас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути