пʼятниця, 13 вересня 2013 16:59

Експерт розповів, як Янукович буде "жорстко" карати комуністів

Експерт розповів, як Янукович буде "жорстко" карати комуністів
Тарас Березовець. Фото: ukr.obozrevatel.com

Політтехнолог Тарас Березовець вважає, що оскільки Янукович зараз обрав поточний курс на Європейський союз, то люди, які працюють з Путіним і Медведчуком, стають для нього особистими ворогами. Одними з тих, про кого президент точно знає, що вони отримують свої фінансові дивіденди за підтримку Митного союзу від Путіна сьогодні є комуністи. Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

На думку Березовця покарання для комуністів "можуть бути достатньо жорсткими".

"Знайти можливостей притягти комуністів (до відповідальності - ред.) насправді дуже багато, тому що чимало з них працювали в бізнес-структурах і таке інше. Очевидно, що це не буде Григорій Калетнік тому що перший віце-спікер бореться зараз з Петром Симоненком за лідерство в партії. Підігравати Симоненку звичайно ніхто не буде. Навпаки, зважаючи, що його батько (Калетніка - ред.) є діючим депутатом від Партії регіонів, Януковичу було б вигідно щоб лідерство в компартії перейшло саме до Григорія Калетніка. Тому будуть бити швидше за все за таким планом - перш за все, допомогти прибрати Симоненка, і з іншого боку, вказати на місце його найближчому оточенню. Тому будуть бити по найближчих соратниках Симоненка. Його самого звичайно ніхто мандата не позбавить. Але можуть позбавити таких людей як Голуб, близьких до лідера комуністів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак не розуміє, навіщо комуністам референдум

На запитання, які офіційні приводи можуть бути для позбавлення мандатів депутатів від Компартії, Березовець відповів:

"Офіційно будуть шукати факти сумісництва порушень декларацій. Ми знаємо, що Петру Симоненко належить величезний маєток на околицях Києва, про який неодноразово робили дослідження ЗМІ. А також це факти відвертого приховування, ненадання достовірної інформації в декларації. Це є підставою для позбавлення депутатства. А процедура така  - Вищий адміністративний суд приймає рішення на підставі того, що депутат, не задекларував майно як особисте, або як майно своєї родини. Тобто чисто формальні нормальні законні підстави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи "розігрівають" проросійську меншість перед 2015 роком - експерт про референдум

Експерт зауважив, що найближчим часом союз між комуністами і Партією регіонів не відновиться, адже "регіонали" думають про "переформатування" парламенту.

"Януковича дав нарешті зелене світло змінам до регламенту за яким, буде дозволено створювати депутатські групи чисельністю від 15 чоловік. Це сигнал позафракційним до співпраці, сигнал новим "тушкам" від опозиції виходити від своєї фракції так, щоб тепер вони ставали не просто позафракційними, а могли входити і очолювати депутатські групи", - сказав Березовець.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як Янукович буде "жорстко" карати комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути