вівторок, 18 червня 2013 12:55

Експерт розповів, як треба боротися із "тушками", не вдаючись до кримінальної відповідальності

Експерт розповів, як треба боротися із "тушками", не вдаючись до кримінальної відповідальності
Фото: lb.ua

Аби народні депутати перестали ставати "тушками" то треба не вводити кримінальну відповідальність, а варто юридично унеможливити процес та необхідна ще воля політичних лідерів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог, директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран, говорячи про ініціативу парламентської опозиції, яка запропонувала ввести кримінальну відповідальність за "політичне сутенерство" і "втягування в політичну проституцію".

Політолог переконаний, що аби позбутися "тушок" необхідно було юридично унеможливити такий процес.

"Тушки" ліквідуються не механізмом введення кримінальної відповідальності. Потрібно було юридично унеможливити це, наприклад, введенням імперативного мандату, або запровадження інших механізмів", - висловив думку експерт.

Окрім того, він наголосив, що є ще одна важлива складова позбавлення "тушок" в парламенті, а саме бажання політичних лідерів. "Але друге, і найголовніше, це те, що мають бути запроваджені механізми поширення відповідальності серед політичних лідерів, які не мають залучати таких людей до своїх списків", - підкреслив Таран.

Також, на думку політолога, подібного результату можна досягли, але потрібно докласти зусиль. "Це все можна зробити, але для цього необхідна політична воля і бажання. Це все і має стати боротьбою із тушками", - додав директор Міжнародного інституту демократій.

Водночас, за його словами, "те, що говорять про кримінальну відповідальність, то це лише бажання зайвий раз показати, що вони готові зробити що завгодно із "тушками", але не готові говорити про власну відповідальність".

Нагадаємо, парламентська опозиція запропонувала Верховній Раді ввести кримінальну відповідальність за "політичне сутенерство" і "втягування в політичну проституцію".

Відповідні зміни до кримінального кодексу запропонували депутати від "Батьківщини" Людмила Денисова й Андрій Сенченко. Автори документа пропонують вважати політичною проституцією "зміну політичних поглядів або відступ від передвиборної програми під тиском влади, за гроші або інші преференції".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як треба боротися із "тушками", не вдаючись до кримінальної відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути