пʼятниця, 29 квітня 2016 19:36

Експерт розповів, чому Порошенко дав Туці посаду в уряді

Експерт розповів, чому Порошенко дав Туці посаду в уряді
Георгій Тука Фото: apostrophe.com.ua

Президент Петро Порошенко призначив Георгія Туку в уряд на посаду, з якої він згодом добровільно піде.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов.

"Звільняють в нікуди, лише коли б'ють горщики. Коли подальша співпраця в команді неможлива. Туку перемістили по горизонталі. Призначили заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Але це міністерство буде таке ж (ефективне - ред.), як "мінстець" (створене позаторік Міністерство інформаційної політики України очолює кум президента Юрій Стець). Через певний час Тука піде з цієї посади. Він принциповий, тому не впишеться в чиновницький бомонд", - сказав він.

Однією з причин звільнення Туки з посади глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації може бути конфлікт із місцевими елітами.

"Виявився "не форматом" для Порошенка. Чужим для системи. Український політикум бажає залишитися в існуючій системі координат. Хоче діяти, як раніше: прикриваючись патріотичними гаслами, робити символічні кроки, але суть системи не змінювати. У цьому контексті, Тука їм не підійшов. Мав конфліктні стосунки з місцевою політичною та економічною елітою. Система виштовхує людей, які намагаються її змінити. Вона захищається", - вважає Золотарьов.

"Після всіх скандалів Порошенко розуміє, що близька точка неповернення. П'ять відсотків Ющенка можуть стати для нього захмарним результатом. Обрав шлях зміцнення системи та особистої влади замість ризикованих кроків щодо реформування політичних та соціальних процесів в країні", - додав експерт.

На думку політолога, наступником Туки на Луганщині президент призначить когось з місцевої еліти, або людину зі свого близького оточення.

Нагадаємо, керівника волонтерської групи "Народний тил" Георгія Туку Петро Порошенко призначив на посаду глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації 22 липня 2015 року. 29 квітня його звільнили з посади та призначили заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому Порошенко дав Туці посаду в уряді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути