четвер, 21 липня 2016 13:22

Експерт розповів, чому англомовні ЗМІ активізували тему "мирного плану Медведчука"

Експерт розповів, чому англомовні ЗМІ активізували тему "мирного плану Медведчука"
Віктор Медведчук

Той факт, що саме під час візиту Джона Керрі до Москви український парламент демонстративно пішов на 2-місячні канікули, хоча і Вашингтон, і Брюссель, і Берлін з Парижем чекали від Ради ухвалення законів для реалізації Мінських угод, свідчить про відсутність політичного ресурсу в президента Порошенка.

Про це пише журналіст Дмитро Скворцов, повідомляє "Эхо Москвы".

"Ухвалення виборчого закону для особливих територій, внесення відповідних змін до української конституції, закону про амністію. Останнє - те, чого найбільше чекають і в Україні. Адже в полоні ДНР/ЛНР знаходяться сотні чиїхось дітей, братів, батьків", — пише журналіст і цитує англомовне видання EuromaidanPress.

"Переговори йдуть постійно. З представниками Донецька і Луганська я спілкуюся буквально через день. Ми шукаємо в Донецьку і Луганську 112 осіб, ще 525 — це без вісті зниклі. Настільки ж регулярно йде спілкування з Москвою — там теж є українські громадяни, які засуджені, відбувають покарання. Тому я постійно буваю в Москві й веду переговори з тими, від кого залежить звільнення людей", — наводить слова Медведчука видання.

Скворцов підкреслив: західні гаранти Мінських угод вимагають від Києва виконання підписаних домовленостей, а оскільки цю думку українському суспільству намагається донести лише Віктор Медведчук, пора переписати його з "агентів Путіна" в "старі добрі" агенти Заходу.

До того ж, за словами блогера, про особливу роль лідера "Українського вибору" ще навесні писала найавторитетніша в Іспанії газета El Pais, яка назвала політика "прямим посланцем між президентами Володимиром Путіним і Петром Порошенком" і повідомила про існування "плану Медведчука" як "дорожньої карти" з реалізації Мінська-2.

"Конфлікт на сході України вимагає нових підходів, окрім хитких переговорів у Мінську під егідою ОБСЄ" - погодилася з Медведчуком редакція. Безумовно, йдеться про т.з. "план Медведчука" — ширшу програму дій у порівнянні з Мінськими угодами. Якщо тезово, то "план Медведчука" - це "дорожня карта" реалізації Мінська-2, а також подальші зусилля з мирного врегулювання і реінтеграції Донбасу до складу України", — процитував Скворцов El Pais.

Він підкреслив: сам Медведчук не приховує, що "ключем до мирного врегулювання ситуації в регіоні" та найпростішим рішенням стало б парламентське "ухвалення законів про амністію для учасників подій на сході України, надання окремим районам особливого статусу і проведення там виборів "може бути ключем до мирного врегулювання ситуації в регіоні".

"Але що поробиш, коли Верховна Рада свідомо відкидає такий варіант обміну полоненими?" — ставить риторичне питання Скворцов.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому англомовні ЗМІ активізували тему "мирного плану Медведчука"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути