вівторок, 23 лютого 2016 16:01

Експерт розповів про небезпеку збільшення рейтингу "Опоблоку"

Експерт розповів про небезпеку збільшення рейтингу "Опоблоку"

Через збільшення рейтингу "Опозиційного блоку" Юрія Бойка в парламенті у разі дострокових виборів збільшиться кількість проросійськи налаштованих депутатів. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив керівник Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран.

"Опозиційний блок" збільшив свої рейтинги, бо зменшив проросійську риторику. І переорієнтувався на соціалку. Через це вони набирають прихильників і на Сході. Є ризик, що вони до неї повернуться. Хоч це й олігархічна сила, далека від ідеології. У такий спосіб у парламенті в разі дострокових виборів може збільшитися кількість депутатів із проросійською позицією", - розповів Таран.

Він зауважив, що "Солідарність" не втратила позицій і залишається на першому місці серед партій.

"Президентській партії зараз потрібно зосередитися на роботі в регіонах. Бо там вирішуватиметься доля виборів. Також важливо показати чітку позицію щодо необхідності оновлення уряду. Тоді не лише рейтинг вдасться підвищити, а уникнути виборів у парламент", - зазначив політолог.

Експерт додав, що електорат "Народного фронту" розділився між всією опозицією.

Таран прогнозує, що "Батьківщина" й "Самопоміч" всіляко намагатимуться відмежуватися від влади заради рейтингу на виборах.

"Але їм треба зважати, що електоральне поле опозиції не безмежне. Треба доводити, що не мали відношення до прийняття урядом непопулярних реформ", - додав він.

Нагадаємо, у разі дострокових парламентських виборів 5% -ий бар'єр подолають сім партій, за даними лютневих соцопитувань Київського міжнародного інституту соціології. За "Блок Петра Порошенка "Солідарність" готові проголосувати 16,6% серед тих, хто визначився і піде на вибори. "Батьківщина" з рейтингом 15,1%, "Опозиційний блок" - 14, 2%, "Самопоміч" - 11,8%, "Радикальна партія" - 10,3%, "Свобода" - 6,2% і "Громадянська позиція" - 5,3%.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про небезпеку збільшення рейтингу "Опоблоку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути