середа, 02 листопада 2016 13:03

Експерт розповів про шанси Трампа на перемогу

Експерт розповів про шанси Трампа на перемогу

Своєрідність виборчого закону в США полягає в тому, що навіть набравши абсолютну більшість голосів, можна програти вибори.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів голова правління фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

"У США важливо виграти в усіх штатах або у більшості. Кожен з них має певну кількість голосів пропорційно до населення. Через цю особливість, маючи перевагу в голосах, можна програти вибори. Так було, наприклад, коли змагалися Альберт Гор, віце-президент США в адміністрації Білла Клінтона, і майбутній президент Джордж Буш. Гор набрав на півмільйона більше голосів у загальному заліку, але потім програв", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клінтон знову нагадала про зв'язок Трампа з Путіним

Різниця між рейтингами Клінтон і Трампом скорочується, за даними соцопитувань. У результаті виборів розрив голосів між ними буде мінімальним, вважає Яременко.

"Це може призвести до загострень і негативних наслідків. Оскільки Трамп дуже активно розігрує карту, що вибори можуть бути сфальсифіковані, що преса на стороні Клінтон і може бути проникнення в систему підрахунку голосів. Активно обговорюють у пресі, що Росія може мати до цього стосунок, аби підірвати стабільність політичної системи США, демократичне, спокійне, мирне передання влади", - наголосив дипломат.

На його думку, до зниження рейтингу Клінтон призводить продовження скандалу з емейлами. У ФБР заявили про поновлення розгляду справи щодо електронного листування Хілларі Клінтон на посаді держсекретаря США.

"Дональд Трамп намагається переконати виборця у нещирості Хілларі Клінтон. Він хоче зіграти на почутті тривоги пересічного американця, на його невдоволенні поточною ситуацією. Трамп акцентує на тому, що Хілларі десятиліттями при владі. Говорить: те, що вони мають сьогодні, - це результат її роботи, а він представляє альтернативу. Ось такі нехитрі меседжі дозволяють йому знаходити відгук у серцях американців", - додав Яременко.

Повідомляли, що кандидат від демократів на президентських виборах у США Хілларі Клінтон уперше за останні місяці у рейтингах поступилася республіканцеві Дональду Трампу. За останніми результатами, 46% потенційних виборців підтримують Трампа, 45% - Клінтон.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про шанси Трампа на перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути